SLOVENCI U ŠOKU

Prevrnuo se čamac na rijeci Muri, nestao raftingaš iz Slovenije?

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
rafting
05.06.2014.
u 17:14
Kod Novakovca je organizirana potraga u kojoj sudjeluju i ronioci
Pogledaj originalni članak

Na rijeci Muri u Međimurskoj županiji danas se u 14.20 sati prevrnuo čamac s raftingašima iz Slovenije. Jedan je raftingaš nestao, pa je pokraj Novakovca organizirana potraga u kojoj sudjeluju i ronioci. Ostali su članovi posade čamca otplivali na obalu.

Rafting Murom sve je popularniji, no u Javnoj ustanovi Međimurska priroda upozoravaju da je i opasan zbog ostataka slomljenih stabala i granja koji vrebaju ispod površine.

Slovenski državljani, prema neslužbenim informacijama, planirali su se spustiti do ušća Mure u Dravu kod Legrada i nastaviti dalje sve do Donjeg Miholjca.

– U vidnom su šoku. Ne znaju je li im se kolega utopio ili je uspio negdje isplivati. Mura je duboka i opasna, puna je vrtloga – kažu mještani koji su se okupili pokraj Novakovca.

Riječ je, doznajemo, o iskusnim ljubiteljima spusta rijekama. Limeni čamac se razbio, kažu očevici, a dijelovi su plivali rijekom.

>> Splitski pomorac poginuo tijekom vježbi uz obalu Škotske

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RZ
rajka.zivkovicexjanzek
19:42 05.06.2014.

mura , mura globoka si voda ...mura je jako prevrtljiva rijeka tko je ne pozna bolje da ne ulazi u nju ..

LE
leurdovac
17:44 05.06.2014.

Gospon Beti, uguglajte rafting ili raft i vidjet će te da nema čamca. U raftingu nema čamca.

Avatar Aristarh
Aristarh
17:07 06.06.2014.

Učestvovao sam par puta na OVOM "raftingu" ili tz spust murskih lađa. Pošto sam bio prvak Jugoslavije u veslanju kanua jednokleka na 10.000m suvereno sam veslao uprkos godinama i privukao pažnju sudionika ali i zavist organizatora. Igrajuči se stigao bih do cilja kilometrima prije ostalih. Preuzimao bih ponekad u kritičnim mjestima posadu sa neiskusnim članovima i sigurno ih proveo pored opassnih mjesta na Muri. Na neki način su me otjerali, da im ne "smetam" u njihovom viđenju veslanja i sigurnosti sudionika. Iako volim veslanje ne idem više. Ovo sam očekivao, a kažem vam bit če to ga još. Priglupi se guraju svugdje pa i tu. Napustio sam jer mi nisu dali da veslam