U varaždinskoj bolnici

Preminuo biciklist na kojeg je jučer naletio 36-godišnji vozač

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
Preminuo biciklist na kojeg je jučer naletio 36-godišnji vozač
13.09.2021.
u 11:16
Vozač brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti pa je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio neosvijetljenog bicikla
Pogledaj originalni članak

U varaždinskoj bolnici danas je preminuo 69-godišnjak na kojeg je jučer oko 20.30 sati u Varaždinskoj ulici u Beretincu naletio automobil kojim je upravljao 36-godišnjak.

Vozač brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti pa je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio neosvijetljenog bicikla kojim je u istom smjeru uz desni rub kolnika bez reflektirajućih prsluka upravljao 69-godišnjak.

Od siline udara biciklist je pao na kolnik. Prevezen je OB Varaždin, gdje je dana umro.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IG
igorl
13:21 13.09.2021.

Uf, tocno ovo je moja nocna mora. Ne znam vise koliko puta sam naisao na dilbere koji u mrklom mraku i tamnoj odjeci, po nekoj cesti van sela gnjikaju nekog kramarica od bicikla. Vidis ga kad si 10 metara od njega i izbjegavas ko u "brzi i zestoki". Pokoj dusi gospodinu i mnogo snage momku koji ga mora nosit na savjesti.