Međimurje

Pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju

Foto: Međimurska županija
Pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju
20.01.2018.
u 11:01
U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena"
Pogledaj originalni članak

S Europskom komisijom pregovara se o uvođenju potpora za tekstilnu, obućarsku i drvnu industriju na način kako su to riješile Italija i Španjolska, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić za posjeta Međimurskoj županiji. Jedna od tema bila je i povećanje plaća.

Poduzetnik bi, pojasnio je, za svakog zaposlenog dobio potporu kojom bi mogao povećati plaće, a to bi se moglo početi primjenjivati već ove jeseni, ovisno o rezultatima pregovora.

- Vjerujem da ćemo do kraja lipnja dobiti potporu od EU komisije za uvođenje takvog sustava potpore - rekao je Pavić. Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da se razgovaralo i o sustavu zapošljavanja i mirovina.

- Imamo probleme s nedostatkom radne snage, pogotovo u metalskoj industriji koja je vrlo proaktivna - rekao je Posavec.

U Murskom Središću potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena". Grad je, prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Općinom Selnica prijavio projekt "Omogući – podrži – pomozi", za koji je odobreno nešto više od 1,4 milijuna kuna.

Zaposlit će se osam žena – sedam s područja grada Mursko Središće i jedna iz Selnice. Iz programa "Zaželi..." dosad je u Hrvatskoj podijeljeno 286 milijuna kuna. Po sličnom principu osmišljava se i program zapošljavanja dodatnih osoblja u vrtićima kako bi se osigurao dvosmjenski rad.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Marko1337
11:16 20.01.2018.

Konačno treba prekinuti infuziju u dinosaure brodogradilišta koji su požderali milijarde da bi opstali, a s druge strane se gledalo kako propada tekstilna, obućaraka, drvena industrija, poljoprivredna proizvodnja. Na mjestu brodogradilišta mogu biti marine, hoteli turizam, dok za ove prve nema alternativa, osim odlazak u...