Mir Božji, Hristos se rodi

Pravoslavni Badnjak u Vukovaru: Dijelili girice i čaj

Foto: Branimir Bradarić
Pravoslavni Badnjak u Vukovaru: Dijelili girice i čaj
06.01.2019.
u 12:30
Jedan od onih koji je kušao girice i čaj je i Dušan Radmanović koji je pojasnio kako pravoslavni vjernici na Badnjak završavaju sa postom koji je trajao 40 dana.
Pogledaj originalni članak

Povodom pravoslavnog Badnjaka zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske zajednice Srđan Milaković i KUD Sloga u središtu grada organizirali su podjelu girica i čaja.

-Želimo ovim događajem da približimo svim građanima Vukovara radost Božića i da im Božić čestitamo tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi. Nisu bakalari nego ono što možemo osigurati, ali je od srca, rekao je.

Kazao je kako su se ribice i čaj dijelile na dvije lokacije u gradu te da su ovim povodom osigurali više od 100 kilograma girica. Po riječima Milakovića girice i čaj osigurane su sredstvima dvije gradske komunalne tvrtke, a u cijelu akciju uključila su se i dva gospodarstvenika iz reda srpske zajednice.

Jedan od onih koji je kušao girice i čaj je i Dušan Radmanović koji je pojasnio kako pravoslavni vjernici na Badnjak završavaju sa postom koji je trajao 40 dana.

-Na Badnjak se tradicionalno pali Badnjak i tada se, poslije molitve u crkvama, vjernicima dijele mali badnjaci koje nose kući. Na Božić imamo jutrenje, a onda i jutarnju molitvu što je i najvažnije. Na Božić je trpeza uvijek posebno bogata. Na Božić se okuplja obitelj i nigdje se ne ide, rekao je Radmanović.

Pogledajte i video Dječak dobio najbolji poklon za Božić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

PA
pax5
12:58 06.01.2019.

Dao Bog da zavlada mir u srcima sviju ljudi...Krist neka se rodi u ljudima dobre volje!!!

ND
Novi dan isti mrak novo sranje
12:47 06.01.2019.

Alo ljudi Pravoslavni Badnjak u Vukovaru djelit girice gdje nestade rječna riba ......pametnom dosta Mir Božiji Hristos se Rodi

DE
demokršćanin
15:02 06.01.2019.

Bilo bi dobro da su dijelili dokumentaciju o grobištima gdje su zatrpani a ne pokopani svi oni koje su oni koji se danas proglašavaju mirotvorcima poubijali i za čiju se sudbinu još ni dan danas ne zna.