REAGIRANJE

PPK: Inspekcija nije pronašla nikakve nesukladnosti ili nepravilnosti

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
PPK: Inspekcija nije pronašla nikakve nesukladnosti ili nepravilnosti
23.11.2016.
u 16:35
O tim inspekcijskim nadzorima postoji i službena dokumentacija koja se može provjeriti i potvrditi u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane
Pogledaj originalni članak

Mesna industrija PPK Karlovac reagirala je na tekst pod nazivom "Meso bez kontrole: uvoznici ga zataje, a inspektori žmire" u kojem je, tvrde, 'krivo i neistinito' navedeno: “Samo u tvornici PPK Karlovac zaplijenjeno je više od 50 tona mesa koje nije imalo prateću dokumentaciju ili mu je istekao rok, ali se zamrzavalo i produljivao mu se rok na dvije godine”.

- Ispravna je informacija da je tijekom proteklog tjedna u objektu PPK karlovačke mesne industrije d.d. izvršeno nekoliko inspekcijskih nadzora od strane veterinarskih inspektora Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede i ni u jednom od inspekcijskih nadzora nisu pronađene nikakve nesukladnosti ni nepravilnosti, niti je utvrđena ikakva količina mesa s isteklim rokom trajanja ili bez prateće dokumentacije. O tim inspekcijskim nadzorima postoji i službena dokumentacija koja se može provjeriti i potvrditi u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane - objavljeno je u priopćenju.

>> Meso bez kontrole: Uvoznici ga zataje, a inspektori žmire

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar abakus
abakus
20:38 23.11.2016.

Umjesto što uvozite, investirajte u domaću proizvodnju. PPK je nekad tome i služio. Treba organizirati seljake, pružiti im podršku, organizirati otkup i imat ćemo kvalitetno domaće meso. Ali lakše je uvesti, znam.