KRAK AFERE HPB

Potvrđena optužnica protiv Protege, Sladonje i Glasa Istre

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Potvrđena optužnica protiv Protege, Sladonje i Glasa Istre
07.05.2018.
u 15:15
Protegu i Sladonj tereti se da su Glasu Istre 2008. odobrili dva kredita koja nisu vraćena
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Josipa Protege, bivšeg šefa HPB-a, i Ivana Sladonje te Glasa Istre kojom ih se tereti za štetu od 16 milijuna kuna.

Optužnica je podignuta prije dvije godine, sud ju je vraćao USKOK-u na doradu, a na zadnjoj sjednici optužnog vijeća u veljači ove godine obrana je tražila da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje iskazi svjedoka koji su na tužiteljstvu, sukladno ZKP-u, ispitani bez nazočnosti branitelja.

Sud je zahtjev obrane odbio, pa su se žalili Vrhovnom sudu, koji je potvrdio odluku optužnog vijeća. Nakon toga je zakazana nova sjednica optužnog vijeća i optužnica je dvije godine od podizanja postala pravomoćna.

Protegu i Sladonju, kojima se sudi i u aferi Bankomat, tereti se da su Glasu Istre 2008. odobrili dva kredita koja nisu vraćena, čime je HPB oštećen za 16 mil. kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:16 07.05.2018.

nevjerovatno ja sto god ne platio bila pricuva hrt ili odvoz smeca dobijem ovrhu i jezikovu juhu kako se racuni moraju placati...posramljen odem pognut u zadnju klupu. zbog duga od 100kn koji je narasao na tisucu..ovi dobiju 18 milijuna kn kredita ne vrate i dalje novine uredno izlaze niko nije blokiran raspravljaju valjda... to se desilo 2008 godine prije deset godina jbt sta je ovo pojeo vuk magare idemo dalje...

DU
Deleted user
15:49 07.05.2018.

I gleceri su brzi od hrvatskog pravosudja.

Avatar babas
babas
16:30 09.05.2018.

Ništa od tih optužnica,to je sve hadezeov kadar i lopovi,i oni koji sjede u državnim institucijama.