NOVO PODRHTAVANJE

Potres jačine 3,0 po Richteru zatresao središnju Hrvatsku: 'Uf, baš je zdrmalo'

Foto: EMSC
Foto: EMSC
14.11.2021.
u 12:24
"Pas je prije toga mirno spavao u kući, i odjednom se ustao i tražio van, iz čista mira, ne želi više u unutra", kažu Petrinjci
Pogledaj originalni članak

U nedjelju u 12:17 potres magnitude 2,9 po Richteru zatresao je središnju Hrvatsku. 

- Danas, 14. studenog 2021. godine u 12 sati i 17 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice - izvijestila je hrvatska Seizmološka služba.

"Dobro nas prodrmalo", "Grmljavina i malo ljuljanja", "Ljuljao se krevet, zid i tresli se prozori i staklo na regalu", "Sisak centar- uf, baš je zdrmalo", "Petrinja - glasan udar i duža trešnja. Pas je prije toga mirno spavao u kući, i odjednom se ustao i tražio van, iz čista mira, ne želi više u unutra", glase neke od dojava građana na stranicama Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC)

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
Stari
18:07 14.11.2021.

Ja nisam baš u epicentru, ali drma me i petrinjski i markuševački jer sam na rasjednoj liniji . A rasklimala mi se kuća ali mi se rasklimala i psiha. Suosječam s tim jadnim ljudima . Trebalo bi seliti iz ovih krajeva tko može jer ovdje više nema mira.

HU
Humbleandhonest
14:09 14.11.2021.

Ljudi dragi, to treba izdržati... ko nije proživio ili ne proživljava ne može razumjeti tu jezu koja vas ne pušta dugo nakon trešnje. Silna nemoć... držite se.