Borba protiv sive ekonomije

Poreznici i carinici opet u akciji. Provjeravat će tri djelatnosti, a stižu i na Ultru

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Poreznici i carinici opet u akciji. Provjeravat će tri djelatnosti, a stižu i na Ultru
10.07.2019.
u 17:17
Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu
Pogledaj originalni članak

Poreznici opet kreću u akciju. U cilju sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 11. – 17.7.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo na štandovima i tržnicama, djelatnosti keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića, te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije, priopćili su iz Porezne uprave.

Također u u razdoblju od 12.-17.7.2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019. – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park Mladeži te otocima Braču, Hvaru i Visu. Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda kao i ovlašteni službenici Carinske uprave.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
18:48 10.07.2019.

Kad ćete provjeravati učinak uhljeba u javnom sektoru, nebrojenim agencijama i udrugama koje žive od nas koji punimo državni proračun? Da smanje njihov broj na neki razuman iznos, bilo bi ga lakše napuniti.

MA
Marcos
18:50 10.07.2019.

Kad ćete provjeravati činovnike šta ne rade svoj posao zabušavaju spavaju na poslu,na godišnjem su svaki dugi tjedan?

DV
dvorskaluda
17:24 10.07.2019.

Koliko čitamo, stalno provjeravaju iste djelatnosti. Kada će provjeravati bravare, građevince, servise za čišćenje, električare, arhitekte, keramičare, vodoinstalatere..? i kada uoče nepravilnosti za koje je nadležan Državni inspektorat - jave li im to ( ne plaćanje prekovremenih, prikriveni ugovor o radu koji se vodi kao honorarni rad, nepoštivanje sigurnosnih propisa...?