PRAVOSUDNI PROCES

Ponovno suđenje za Karlovačku banku: Umirovljena vještakinja za financije mora dopuniti nalaz

Foto: Andrea Thomas/PIXSELL
Foto: Andrea Thomas/PIXSELL
Foto: Andrea Thomas/PIXSELL
Foto: Andrea Thomas/PIXSELL
Foto: Andrea Thomas/PIXSELL
18.02.2021.
u 21:08
Ukazali su i na poodmakle godine vještakinje te njezin stav da ne može doći na suđenje zbog opasnosti od korone. Sudac Kovačić odbio je njihove prijedloge.
Pogledaj originalni članak

Bivši članovi uprave Karlovačke banke Mijo Bursić, Sandra Cvitešić i Danko Seiter koji su u lipnju 2019. nepravomoćno osuđeni na po tri godine zatvora za zloporabu položaja i ovlasti jer su tvrtki Zagrebdrvo otpisali polovicu kredita u iznosu od oko 13,4 milijuna kuna, opet su na sudu.

Tadašnja odluka Županijskog suda u Karlovcu po kojoj su članovi uprave banke dobili po tri godine zatvora, kao i Zdravko Pašalić, brat Ivića Pašalića, kao vlasnik tvrtke Zagrebdrvo zbog poticanja na to kazneno djelo, pala je na Vrhovnom sudu, pa je predmet vraćen na karlovački Županijski sud.

Na današnjem je ročištu sudac Leon Kovačić donio odluku da će se nalaz financijskog vještaka Darija Jankovića upotpuniti novim vještačenjem bankarske struke koje će provesti Marta Anđel, umirovljena sudska vještakinja za financije. Ona je prije 15-ak godina već provela financijsko vještačenje u ovom slučaju koje je izuzeto tijekom postupka, pa opet vraćeno u spis.

Sada bi M. Anđel trebala napraviti dopunu tog nalaza i mišljenja kojim će utvrditi je li otpisani iznos kredita od 13,4 milijuna kuna štetio poslovanju Karlovačke banke u tom vremenu. Odvjetnici optuženih bili su protiv te odluke, ustvrdili su da je vještakinja pokazala pristranost i animozitet prema optuženima te je iskazala svoj pravni stav u zadnjem vještačenju, što smatraju neprimjerenim.

Ukazali su i na poodmakle godine vještakinje te njezin stav da ne može doći na suđenje zbog opasnosti od korone. Sudac Kovačić odbio je njihove prijedloge.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
07:23 19.02.2021.

Bravo carevi uspjeli ste opljačkati i otjerati slučaj u zastaru. Milijan Brkić spava poput pravednika!

RO
roland
22:33 18.02.2021.

Novca nema i gotovo! Popala maca! Sad je nebitno da li će biti u zatvoru 3 godine ili će imati onu narukvicu na ruci. Potpuno nebitno jer novca nema.