U POSLJEDNJI TRENUTAK

Policija spriječila teroristički napad na berlinski polumaraton

Foto: DPA/PIXSELL
Policija spriječila teroristički napad na berlinski polumaraton
08.04.2018.
u 17:13
"Još analiziramo pronađene dokaze ali se već sada može reći da smo u posljednji trenutak spriječili napad“, rekao je novinama policijski dužnosnik. Berlinska policija uhitila je četvoricu muškaraca, od kojih je jedan planirao nožem napasti gledatelje i sudionike tradicionalnog polumaratona.
Pogledaj originalni članak

Berlinska policija spriječila je teroristički napad na polumaraton koji se u nedjelju održava u njemačkoj metropoli, javlja dnevnik Die Welt.

"Još analiziramo pronađene dokaze ali se već sada može reći da smo u posljednji trenutak spriječili napad“, rekao je novinama policijski dužnosnik. Berlinska policija uhitila je četvoricu muškaraca, od kojih je jedan planirao nožem napasti gledatelje i sudionike tradicionalnog polumaratona. Osumnjičeni pripada krugu osoba koje su imale kontakt s islamističkim teroristom Amirom Amrijem koji je u prosincu 2016. kamionom napao posjetitelje berlinskog božićnog sajma i ubio 12 osoba.

Napad u nedjelju trebao je biti osveta za Amrija kojeg su nekoliko dana nakon toga policajci ustrijelili u Milanu.

Die Welt piše da su policijski psi u jednom od stanova osumnjičenih "nešto pronašli“, a otkriveni su i naoštreni noževi kojima je glavni osumnjičeni planirao napad. Uhićeni su bili pod stalnim nadzorom, pa nije postojala izravna opasnost, kažu u policiji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BF
bf2
17:38 08.04.2018.

ah ta multikulturalnost...

Avatar superhik74
superhik74
19:33 08.04.2018.

Da nije mozda opet Putin kriv ili se radi o "umjerenoj oporbi" koje je velikodusna Frau Merkel pozvala ?

ST
Startrack
18:05 08.04.2018.

Cast policiji ali kolko god dobri bili nemogu sprjecit sve napade.