PREGLED TJEDNA

Plenkovićev mandat pretvara se u Survivor, dušmani ga tuku s svih strana

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Plenkovićev mandat pretvara se u Survivor, dušmani ga tuku s svih strana
26.05.2018.
u 10:04
Ministar Lovro, poštujući hrvatsku tradiciju, napiše novi zakon u kojem ukine izričitu zabranu da dužnosnici nekome obećaju posao u zamjenu za dar i odmah ga napadnu sa svih strana, a čovjek je samo poštiuje nepotističke tradicije našeg naroda
Pogledaj originalni članak

SUBOTA, 19.5.

Lijep, proljetni dan, još neradni. Ne čudi da je toliko ljudi izašlo u šetnju. Za život. Neki su im stali na put, pa ih je policija odvela u maricu. To se zove dobro ulaganje. Prekršajne kazne su niske, a s aureolom mučenice, može se putovati po Europi, sudjelovati na raznim okruglim stolovima, pisati protestna pisma i baviti se društveno korisnim radom. Drugi žele odlučivati o tuđim problemima. Kako bi ono rekao Džoni: Raspolagati tuđom mukom, nije mala zajebancija...

NEDJELJA, 20.5.

Sultan Erdogan u Sarajevu! Sve je super sređeno, skup je uspio, atmosfera je takva da je Kim Jong Un strijeljao kompletnu PR ekipu. Maestralan potez babe juniora Izetbegovića, koji je ugostio sultana, zavidi mu cijela Europa. Svi su htjeli da baš u njihovoj zemlji ovaj ljubitelj demokracije, oporbe, a poglavito novinara napravi predizborni skup, ali Sarajevo je pobijedilo. Razuvjerilo je Milu Dodika, koji ga je nazivao Teheranom. Kakav, bolan, Teheran? Istanbul!

 

PONEDJELJAK, 21.5.

I Milan je samo čovjek. Ne može se samo delati, mora se stati povremeno. Netko skuplja salvete, neko karte za kino, a naš Milan voli putovanja. U Rim. Znate one tekstove o bračnom paru iz Njemačke koji desetljećima ljetuje u istom mjestu. Svidjelo im se prvi put i eto njih svake godine. Tako i Milan. Navodno je u Rimu skicirao Fontanu di Trevi. Možda pred Džamijom napravi ljepšu i stariju?

 

UTORAK, 22.5.

Plenkijev mandat pretvara se u Survivor! Dušmani ga tuku s svih strana, a on i dalje stoji, postojano kano klisurina. Zagledan u pučinu, ne trepće. Vjerodostojan, kao u spotu, potpuno slučajno, snimljenom u skromnom uredu šul-kolege Šavorića, koji je Martini u ruke tutnuo šalabahter na kojem je bio Lex Agrokor. Stalno isplivavaju nove borgarije. Najnovija je o njihovoj osobini da gledaju krompir, a jedu meso ili pričaju o kupnji INA-e, a gledaju prodati HEP.

 

SRIJEDA, 23.5.

Veliki trenutak nogometne močvare u Hrvata! Cijela Europa se pita kako je moguće da tako mala zemlja, svijetu pokloni toliko talenata. Najnoviji dragulj u našoj nogometnoj kruni je mladi Mario Zebec! Kakva maestralna partija u finalu Kupa. Kako je samo zaustavio kontru Hajduka, kako je genijalno u kaznenom prostoru čak dva puta uklizao u zanji čas i spriječio siguran gol. Tko zna koliko bi milijuna Maminjo na njemu zaradio da nije jednog problema. Zebec je bio sudac...

 

ČETVRTAK, 26.5.

Imamo sto problema, ali smo barem konkurentni. Između 63 zemlje, obuhvaćene IMD-ovim istraživanjem, Hrvatska je na vrlo dobrom 61. mjestu, daleko ispred tradiocionalno neugodnih protivnika Mongolije i Venezuele. Sada, kada je Plenki primio dio Karamarkove ekipe u Vladu, bit ćemo još bolji. Problem s konkurentnošću ima Cibalija, koja je bačena u Treću ligu, jer joj stadion nije konkurentan u Drugoj. Podsjećamo, dva dana ranije na njemu je odigrano finale Kupa.

 

PETAK, 25.5.

Najgore je u Hrvatskoj biti konzervativac. Stalno si na udaru liberala. Ministar Lovro, poštujući hrvatsku tradiciju, napiše novi zakon u kojem ukine izričitu zabranu da dužnosnici nekome obećaju posao u zamjenu za dar i odmah ga napadnu sa svih strana, a čovjek je samo poštiuje nepotističke tradicije našeg naroda. Stalno se priča o uhljebima i smanjenju administracije i kada Lovro poželi raspustiti Povjerenstvo za sukob interesa, svi su protiv njega. Samo ti Lovro reformiraj.

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Retardo
Retardo
10:13 26.05.2018.

Jadna nasa mala Andreja. Od stresa ce mu se pogorsati anemija cmaritis.

DU
Deleted user
11:56 26.05.2018.

Dušmani ga tuku, anđeli i sveci ga brane?

KO
koraknaprijed
10:54 26.05.2018.

Možete mu staviti soli na rep,on će otići samo kad njega bude volja.Gdje vam je BERO?