BAŠ KAO 2010.

Plaža na Mljetu onečišćena fekalijama, kupanje se ne preporučuje

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Plaža na Mljetu onečišćena fekalijama, kupanje se ne preporučuje
07.08.2014.
u 17:49
Rezultati analize mora na plaži Polače na otoku Mljetu prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli
Pogledaj originalni članak

Zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne preporučuje se kupanje na plaži u Polačama na otoku Mljetu, obavijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, tijekom šestog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije 2014. godine, rezultati analize mora na plaži Polače na otoku Mljetu, uzorkovanog ovog utorka, "prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli".

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje NN73/08 čl.23. i 24. uzorkovanje će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a građanima se preporučuje da se ne kupaju do daljnjih obavijesti.

Inače, i u kolovozu 2010. godine bilo je utvrđeno da je plaža u Polačama onečišćena fekalnim vodama, zbog čega je također bilo preporučeno da se u njoj ne kupa.

>> Na odlagalište u Polači navodno ispuštene fekalije, ali prijave nema

>> Na Dugom otoku demantiraju da je i do njih stigao otpad iz Albanije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TA
tanovitski.alexei
18:53 07.08.2014.

Isto tako radi kolektor bez ikakvih dozvola!! u kanalu prema nacionalnom parku Kornati na otoku Pasmanu u mjestu Gladusa i nitko ne reagira, iako fekalne vode cure svakodnevno ukljucujuci i praznike. Sramotno.