trijumf u andama

Ozlijeđenog speleologa 100 spasioca izvuklo iz ponora nakon 12 dana!

Foto: Reuters Screenshot
speloelog,spašavanje,Cecilio Lopez Tercero
Foto: Reuters Screenshot
speloelog,spašavanje,Cecilio Lopez Tercero
01.10.2014.
u 09:25
Cecilio Lopez Tercero odmah je preseljen u logor gdje mu je pružena medicinska skrb
Pogledaj originalni članak

Spasioci u Peruu jučer su izvukli ozlijeđenog španjolskog speleologa iz ponora dubokog 400 i dugačkog 3000 metara u Andama. Cecilia Lopeza Terceru, koji je u ponor pao s visine od pet metara i teško se ozlijedio prije 12 dana, na površinu je izvuklo oko 100 spasioca, javlja Reuters.

Unesrećeni speleolog koji pretrpio ozljedu kralježnice, odmah je preseljen u logor gdje mu je pružena medicinska skrb. O uspješno okončanoj akciji u ponoru Intimachay udaljenom 1200 kilometara od Lime izvijestili su i lokalni mediji koji navode da će Lopez Tercera uskoro transportirati helikopterom u Limu.

>>Pao u ponor dubok 400 metara u Andama. Već 7 dana čeka izvlačenje!

>>Zahvalio Hrvatima: Speleolog kojeg su spasili HGSS-ovci oporavlja se u bolnici

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.