Vesna Bedeković i Marija Vučković

Ovo su nove kandidatkinje za ministrice koje će zamijeniti Murganić i Tolušića

Foto: PIXSELL
Vesna Bedeković, Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vesna Bedeković
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Vesna Bedeković
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Marija Vučković
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Marija Vučković
17.07.2019.
u 21:42
Vesna Bedeković dolazi na mjesto ministrice Nade Murganić, a Marija Vučković zamijenit će Tomislava Tolušića
Pogledaj originalni članak

Izbor premijera Andreja Plenkovića za novu ministricu demografije, obitelji, mlade i socijalnu politiku, umjesto Nade Murganić, je dosadašnja predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Vesna Bedeković.

Po podacima iz službenog životopisa objavljenog na saborskim stranicama, Bedeković je rođena 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla doktorat na području društvenih znanosti u polju pedagogije (VSS - doktorica društvenih znanosti, izvanredna profesorica). U Virovitičko-podravskoj županiji obnašala je dužnost pročelnice odjela za prosvjetu i odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, a bila je vrlo aktivna i u kulturnom životu, na području folklora. Široj javnosti bila je nepoznata sve do izborne kampanje 2016., kada je kao kandidatkinja u 4. izbornoj jedinici pozornost privukla izjavom da joj svaki puta kada stane pred mikrofon dođe da zapjeva.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Vesna Bedeković

"Pjevat ćemo poslije, i to na dan 11. rujna, kad pobijedimo na izborima", poručila je tada Bedeković. Od svih kandidata na listi, Bedeković je osvojila najmanje preferencijalnih glasova. Njezino ime na listiću je zaokružilo svega 507 birača, što je 0,83 posto glasova koje je odnijela ukupna lista, a u Sabor je ušla kao zamjena za Tomislava Tolušića, koji je u Plenkovićevoj rekonstrukciji također ostao bez ministarskog mjesta.

Tolušića bi u Ministarstvu poljoprivrede trebala zamijeniti još jedna "raspjevana" HDZ-ovka, Marija Vučković. Trenutno državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede, Marija Vučković rođena je 3. srpnja 1974. godine u Pločama gdje je završila osnovnu redovnu i glazbenu, te srednju školu, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu. Na istom fakultetu stiče i zvanje magistra znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Marija Vučković

Radno iskustvo je stjecala u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao zamjenica župana, a obavljala je i dućnost pomoćnice ministra regionalnog razvoja i fondova EU, dok mu je na čelu bio Tolušić. Ovlašteni je investicijski savjetnik, radila je na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih. Autorica više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata povremeno pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:55 17.07.2019.

Mislim možda se šale, ne nena šale ovo su novi ministri. Diplome su tu znanja ni u tragovima sve sto imaju iskaznica je partije. E moj narode

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
22:11 17.07.2019.

Stranačke poslušnice bez dana rada u privatnom sektoru. Idealno.

MU
Muzakus
22:32 17.07.2019.

A dr Šterc, on je prepametan za demografiju? A i ne bi nis slusal?