nadstranačko tijelo

Ovo su članovi Etičkog povjerenstva za parlamentarne izbore

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zvonko Kusić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Nikola Mijatović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Stanko Uršić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Zvonimir Lauc
09.08.2016.
u 20:25
Povjerenstvom po položaju predsjeda predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić
Pogledaj originalni članak

Ustavni sud Republike Hrvatske u utorak je imenovao Etičko povjerenstvo, nadstranačko tijelo koje će ocjenjivati ponašanje izbornih sudionika. Povjerenstvom po položaju predsjeda predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić.

Profesori iz Zagreba Nikola Mijatović i Stanko Bruno Uršić te profesor Zvonimir Lauc s osječkoga Pravnog fakulteta imenovani su u Povjerenstvo na prijedlog saborske većine.

Oporbene političke stranke zastupljene u Saboru predložile su profesore sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti Tvrtka Jakovinu i Gorana Čulara te Anu Gruden.

Etičko je povjerenstvo, kako propisuje zakon, nadstranačko tijelo općepriznatoga javnog ugleda koje priopćenjima i upozorenjima djeluje na promicanje i ostvarivanje etičkih i demokratskih načela u izborima. Ocjenjuje ponašanje sudionika izbora za izborne promidžbe i samih izbora i provodi izvanupravni nadzor izborne promidžbe.

>> Za male stranke i 20 mandata: Tko osim HDZ-a, SDP-a i Mosta ima šanse na izborima

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NA
Nadalinaaa
21:13 09.08.2016.

Odmah u startu ovo povjerenstvo će imati lažnu informaciju o stvarnom broju birača. Čemu onda predstave kad se barata lažnim brojkama?

SV
smiljan vuk
21:56 09.08.2016.

Opet Srbi vode Apis??

KL
kliker24
08:51 10.08.2016.

Tvrtko Jakovina, hahaha u njega objektiv nosti i istine što pod nokat stane :(