'IZNIMNO PROVOKATIVNA'

Oštre kritike stižu iz Turske zbog naslovnice Der Spiegela koja Erdogana prikazuje kao diktatora

Foto: Reuters
Turkish President Tayyip Erdogan attends a meeting with Russian President Vladimir Putin (not seen) in St. Petersburg, Russia, August 9, 2016. REUTERS/Sergei Karpukhin
Foto: Reuters/PIXSELL
Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
Mrekel, Erdogan
14.09.2016.
u 17:38
Spiegelovi napisi o Turskoj su i prije dali povoda za više sporova s turskim vlastima, a u ožujku je novinar lista u Istanbulu morao napustiti zemlju jer mu nije produljena akreditacija
Pogledaj originalni članak

Turska je u srijedu oštro kritizirala njemački časopis Der Spiegel zbog toga što je predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana prikazao kao diktatora, u prilogu posvećenom toj zemlji za njegova mandata.

Prilog Der Spiegela posvećen Turskoj izašao je u utorak s naslovnicom na kojoj je pisalo "Zemlja koja gubi svoju slobodu", a Erdogan je u njemu prikazan kao diktator.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je poručilo da taj prilog odražava "stanje duha izopačeno i puno predrasuda" u odnosu prema Turskoj.

Na naslovnici je fotografija Erdogana, hladnog izraza lica sa sunčanim naočalama, a u pozadini je fotomontaža s dvama minaretima glasovite istanbulske džamije pretvorenim u rakete u trenutku lansiranja.

Tursko ministarstvo je preko svog glasnogovornika Tanjua Bilgica ocijenilo naslovnicu "iznimno provokativnom", to više što je objavljena u vrijeme kada Turska slavi muslimanski blagdan Kurban-bajram.

Bilgic je rekao da Der Spiegel želi dati "lošu sliku ne samo Turske nego islama".

Spiegelovi napisi o Turskoj su i prije dali povoda za više sporova s turskim vlastima a u ožujku je novinar lista u Istanbulu morao napustiti zemlju jer mu nije produljena akreditacija.

Njemačko-turski odnosi su već tjednima napeti otkako je njemački parlament donio rezoluciju kojom priznaje genocid nad Armencima i nakon turskih prijetnja da će raskinuti ugovor o ograničenju priljeva migranata u Europu.

Turska je početkom kolovoza pozvala njemačkog otpravnika poslova, dan nakon prosvjeda Turaka u Kölnu na kojemu je Erdoganu zabranjeno da se obrati prosvjednicima videovezom.

>> Erdoğan nastavlja s čistkama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar superhik74
superhik74
18:04 14.09.2016.

Do nedavno im je bio dobar, pa su mu cak dozvolili da tuzi Njemackog komedijasa koji je napravio posprdnu pjesmicu o diktatoru. Kako je sve "relativno" na nasem lijepom zapadu, Gaddafi je diktator ali je zato glavosjeca iz Saudijske Arabije "saveznik".

MA
marsovac
22:07 14.09.2016.

coban,........

DA
damocles
18:11 14.09.2016.

ja bi spiegel na njegovom mjestu doveo u bankrot mogucnost ima za to