Afera podmićivanje

Osječki sudac Vekić i njegova prijateljica pušteni iz istražnog zatvora

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Sudac Zvonko Vekić odlazi u pratnji istražitelja
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Sudac Zvonko Vekić odlazi u pratnji istražitelja
16.12.2021.
u 09:03
Ispitani su, naime, u srijedu u Osijeku i posljednji svjedoci koje je USKOK predložio u sklopu ove istrage pa više nema bojazni od utjecaja okrivljenika na njih
Pogledaj originalni članak

Zvonko Vekić (63), sudac Županijskog suda u Osijeku, i njegova bliska prijateljica Nataša Sekulić (46) pušteni su u srijedu popodne iz istražnog zatvora i vratili su se iz Zagreba u Osijek. Ispitani su, naime, u srijedu u Osijeku i posljednji svjedoci koje je USKOK predložio u sklopu ove istrage pa više nema bojazni od utjecaja okrivljenika na njih. Na popisu je, inače, ukupno 11 svjedoka.

Vekić i Sekulić uhićeni su 25. studenoga, a nastavak je to afere podmićivanja osječkih sudaca u slučaju Mamić. Sumnjiči ih se, podsjetimo, za pranje novca, odnosno da su novcem koji je Vekić dobio kao mito od Mamića kupili dva stana, dva automobila te dio novca oročili. Riječ je o stanovima u Osijeku i Zadru. Onaj u Osijeku glasi na Natašu Sekulić, a nalazi se u središtu Osijeka, u Gundulićevoj ulici. No, USKOK sumnja da je stvarni vlasnik stana Vekić.

Drugi stan je u Zadru, no Vekić se brani kako je taj stan kupio nakon što je prodao kuću na Viru. Nadalje, u sefu Nataše Sekulić nađeno je oko 320.000 kuna te oko 30.000 eura, dakle ukupno oko 500.000 kuna, a za sav taj novac sumnja se da potječe od mita koje je Zdravko Mamić, prema vlastitim tvrdnjama, dao osječkim sucima koji su od ljeta pod istragom. Vekić i Nataša Sekulić sumnjiče se da su u pravnim poslovima koje su sklapali baratali s oko milijun nelegalnih kuna. Sumnjiče se da su sve to radili zajedno i prema prethodnom dogovoru, od travnja 2017. do početka srpnja 2021. u Osijeku, i to nakon što je Vekić, kako se sumnja, od Mamića primio 370.000 eura...

ZOVU GA louis vuitton

Tko su osječki sudac i prijateljica koja kupuje stan u gotovini? Uhićeni zajedno, Mamić kaže da ih je vodio u Dubai

Potvrdio je optužnicu Mamiću, a sumnja se da je prao njegov novac. Tko je osječki sudac Kvesić koji je uhićen s prijateljicom u stanu koji glasi na njezino ime, ali se sumnja da je on njegov pravi vlasnik? Mamić je objavio račune za koje tvrdi da dokazuju kako je Kvesića, prijateljicu i njezinu kći vodio u Dubai na Novu godinu i sve to platio....

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

TA
Tarantula
09:33 16.12.2021.

Bravo, evo još naših uzora!

TA
Tarantula
09:49 16.12.2021.

Kao u birtiji se izmjenjuju, ne znaš tko pije a tko plaća. Siguran sam da Žalac prije Nove izlazi van, da bi mogao netko unutra i tako u krug!

RO
roland
09:45 16.12.2021.

Sudac Županijskog suda u Osijeku Vekić svaki mjesec dobije 50% od svoje zadnje plaće. A plaća je bila 24.000 kuna. I tako svaki mjesec po 12.000 kuna. Ako je ostao dobra sa sucima Općinskog suda u Osijeku može, na isti način kako je zavaljao Mamića, još koje kazneno djelo napraviti.