Advent

Osječanima podijeljeno 10.000 kriški Slavonske torte, najveće u Hrvatskoj

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Torta u Osijeku
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Torta u Osijeku
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Torta u Osijeku
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Torta u Osijeku
12.12.2014.
u 12:38
Prvu krišku torte nalik na božićnu jelku s kuglicama za bor izrezala je glavna slastičarka tvrtke Mlinar koja je i izradila ovu tortu, Gordana Alebić
Pogledaj originalni članak

Najveća torta u Hrvatskoj poslužena je sinoć Osječanima. Crveni paket s velikom zlatnom vrpcom i mašnom na vrhu koji je od jutra stajao na Trgu svetoga Trojstva razmotan je uz pljesak i ovacije građana na Adventu u Tvrđi.

Prvu krišku torte nalik na božićnu jelku s kuglicama za bor izrezala je glavna slastičarka tvrtke Mlinar koja je i izradila ovu tortu, Gordana Alebić. Za pripremu Slavonske torte utrošeno je čak 2500 komada jaja, 100 kilograma pšeničnog brašna i isto toliko kilograma šećera, 65 kilograma čokolade, 50 kilograma oraha, 25 kilograma margarina, 10 kilograma kakaa u prahu te 6 kilograma mlijeka u prahu.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Podjela najveće torte među Osječanima trajala je punih sat i pol vremena, a torta je isječena na 10.000 kriški.

>> Advent u Samoboru u kupolama, uz slastičare i pričaonice za djecu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.