tražit će ih i po kućama mađara

Orban: Ne samo da nam migranti lupaju na vrata, oni ih razbijaju po nama

Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
Orban: Ne samo da nam migranti lupaju na vrata, oni ih razbijaju po nama
21.09.2015.
u 19:10
– Preplavljuju nas – izjavio je Orban nešto prije nego je mađarski parlament dao odobrenje za davanje više ovlasti vojsci
Pogledaj originalni članak

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da su europske granice ugrožene zbog vala migranata te da migranti "razbijaju vrata" i da je potreban ujedinjeni stav oko krize.

Ministri Poljske, Mađarske, Češke i Slovačke sastali su se kako bi razgovarali o prijedlogu Europske unije o kvotama, kojem se protive, javlja BBC. Neke zemlje EU žele da se migranti ravnomjernije raspodijele diljem Unije.

Njemačka i Francuska su među zemljama koje planiraju podijeliti teret prihvaćanja 120.000 migranata iz Grčke, Italije i Mađarske. – Preplavljuju nas – izjavio je Orban nešto prije nego je mađarski parlament dao odobrenje za davanje više ovlasti vojsci.

– Oni ne samo da nam lupaju na vrata, oni ih razbijaju po nama. Naše granice su u opasnosti, Mađarska je u opasnosti, a tako i cijela Europa – poručio je Orban. Novi zakon mađarskoj vojsci odobrava upotrebu gumenih metaka i suzavca kako bi lakše kontrolirali migrante na granici. Uz to, AFP je izvijestio da će policija također moći ulaziti u privatne domove u potrazi za ljudima za koje se sumnja da su ilegalno ušli u zemlju.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Ostojić: Otvorit ćemo granicu sa Srbijom tek kad prestanu usmjerivati izbjeglice samo u Hrvatsku

>> Oni koji su uspjeli doći do Njemačke slave, a svi izbjegavaju Francusku – evo zašto

>> Delo u komentaru: Vi, mali Orbani. Hrvati i Srbi licemjerno prebacuju brigu na drugog

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

SL
SLOVENEC_
19:39 21.09.2015.

Jedini političar koji se brine za svoju državu i narod.Ovo je kaos što se događa u Evropi,nema više granica,open road for everyone,Pakistan 2.0

W0
Wien 001
19:49 21.09.2015.

Bravo orbane , granice i postoje da se kontrolira ko ulazi i ko izlazi iz drzava a ovo sto se desava da nije zalosno bilo bi smijesno ,

Avatar majmunranko
majmunranko
19:34 21.09.2015.

Dosta mi je ovog Orbana, što on misli da države trebaju imati svoje granice i još i h čuvati? Sramota. Pogledajte nas, nemamo ni granicu, ni vojsku, ni policiju, nemamo ništa osim Plana 21, Plana A, Plana B itd. Kod nas su džihadisti kao ptice, lete slobodno raširenih krila.