EKSPRESNO ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBOJSTVO CJEPANICOM

Optuženi: Ubio sam je. Kriv sam. Kajem se. Ne znam zašto sam to napravio

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Suđenje Mili Milinkoviću za ubojstvo
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Suđenje Mili Milinkoviću za ubojstvo
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Suđenje Mili Milinkoviću za ubojstvo
12.01.2022.
u 15:00
Sanja Markanović, zamjenica zagrebačke ŽDO, u završnom govoru kazala je kako je Milinković postupao s izravnom namjerom te je od suda zatražila da ga se kazni prema zakonu.
Pogledaj originalni članak

Ubio sam je. Ubio sam Katarinu. Kajem se. Kriv sam.  Ne znam zašto sam to napravio - kazao je Mile Milinković (70) kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi da je s desetak udaraca cjepanicom po glavi 22. siječnja 2021. ubio Katarinu Špoljar Furač (72).

Prema optužnici  ubio ju je u njezinoj kući u Gornjoj Plemenšćini pokraj Pregrade. Prema nalazu vještaka u trenutku ubojstva bio je smanjeno, ali ne bitno, ubrojiv.   S obzirom na to da je Milinković odmah na početku suđenja priznao krivnju, suđenje je i ekspresno okončano, pa će mu nepravomoćna presuda biti objavljena 13. siječnja.

Sanja Markanović, zamjenica zagrebačke ŽDO, u završnom govoru kazala je kako je Milinković postupao s izravnom namjerom te je od suda zatražila da ga se kazni prema zakonu.

- Moj klijent nedjelo je priznao u najranijoj fazi postupka, na ispitivanju u Državnom odvjetništvu. Izrazio je žaljenje i kajanje, iako pravi razlog i motiv svog postupanja nije mogao, ili htio reći te će ostati sam s njim. Molim sud za blagost pri odlučivanju o visini kazne. Riječ je o starijem čovjeku, neosuđivanom...Smatram da bi kao olakotno trebali cijeniti njegovo priznanje, žaljenje, kajanje, kao i je kazneno djelo počinio u stanju smanjenje ubrojivosti - rekao je Milinkovićev odvjetnik Josip Petrović.

Milinković je nakon ubojstva iznio svoju verziju priče istražiteljima.

- Napala me kuhinjskim nožem. Uzeo sam cjepanicu koja je bila uz peć i izudarao je po glavi. Nož je pao, digao sam ga i oprao, a bacio cjepanicu. Poslije se više ničega ne sjećam -  kratko je opisao ono što se dogodilo.

To ubojstvo je bili posebno intrigantno i zbog još jednog  detalja. Naime, policajci su imali  problema da utvrde Milinkovićev identitet jer on u trenutku uhićenja kod sebe nije imao nikakve dokumente.  Dok su utvrđivali tko je uopće osoba koju su uhitili, policajci su iz evidencije starih osobnih iskaznica izdanih u PU zagrebačkoj utvrdili da je  njemu osobna iskaznica  izdana 16. srpnja 1970.. Usporedbom otisaka prstiju potvrdili su njegov identitet. Utvrdili su i da je od 1970. Milinković boravio na više zagrebačkih adresa, a sa zadnje se odjavio 2014. Milinković, koji je podrijetlom iz Barilovića pokraj  Duge Rese, do prije nekoliko godina živio je u kontejneru u dvorištu  susjeda u istoj zagrebačkoj ulici kao i Katarina Špoljar Furač. Ubrzo se preselio k njoj, no potres je oštetio njezinu kući u Ulici Čret, pa su se zajedno preselili u njezinu vikendicu, u Zagorje.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
prokurator
20:23 12.01.2022.

čovjek je stanovao u kontejneru, pa si je osigurao mjesto u kući, pa uz smještaj još i hranu u zatvoru.