Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPRESNO ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBOJSTVO CJEPANICOM

Optuženi: Ubio sam je. Kriv sam. Kajem se. Ne znam zašto sam to napravio

Suđenje Mili Milinkoviću za ubojstvo
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
12.01.2022.
u 15:00

Sanja Markanović, zamjenica zagrebačke ŽDO, u završnom govoru kazala je kako je Milinković postupao s izravnom namjerom te je od suda zatražila da ga se kazni prema zakonu.

Ubio sam je. Ubio sam Katarinu. Kajem se. Kriv sam.  Ne znam zašto sam to napravio - kazao je Mile Milinković (70) kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi da je s desetak udaraca cjepanicom po glavi 22. siječnja 2021. ubio Katarinu Špoljar Furač (72).

Prema optužnici  ubio ju je u njezinoj kući u Gornjoj Plemenšćini pokraj Pregrade. Prema nalazu vještaka u trenutku ubojstva bio je smanjeno, ali ne bitno, ubrojiv.   S obzirom na to da je Milinković odmah na početku suđenja priznao krivnju, suđenje je i ekspresno okončano, pa će mu nepravomoćna presuda biti objavljena 13. siječnja.

Sanja Markanović, zamjenica zagrebačke ŽDO, u završnom govoru kazala je kako je Milinković postupao s izravnom namjerom te je od suda zatražila da ga se kazni prema zakonu.

- Moj klijent nedjelo je priznao u najranijoj fazi postupka, na ispitivanju u Državnom odvjetništvu. Izrazio je žaljenje i kajanje, iako pravi razlog i motiv svog postupanja nije mogao, ili htio reći te će ostati sam s njim. Molim sud za blagost pri odlučivanju o visini kazne. Riječ je o starijem čovjeku, neosuđivanom...Smatram da bi kao olakotno trebali cijeniti njegovo priznanje, žaljenje, kajanje, kao i je kazneno djelo počinio u stanju smanjenje ubrojivosti - rekao je Milinkovićev odvjetnik Josip Petrović.

Milinković je nakon ubojstva iznio svoju verziju priče istražiteljima.

- Napala me kuhinjskim nožem. Uzeo sam cjepanicu koja je bila uz peć i izudarao je po glavi. Nož je pao, digao sam ga i oprao, a bacio cjepanicu. Poslije se više ničega ne sjećam -  kratko je opisao ono što se dogodilo.

To ubojstvo je bili posebno intrigantno i zbog još jednog  detalja. Naime, policajci su imali  problema da utvrde Milinkovićev identitet jer on u trenutku uhićenja kod sebe nije imao nikakve dokumente.  Dok su utvrđivali tko je uopće osoba koju su uhitili, policajci su iz evidencije starih osobnih iskaznica izdanih u PU zagrebačkoj utvrdili da je  njemu osobna iskaznica  izdana 16. srpnja 1970.. Usporedbom otisaka prstiju potvrdili su njegov identitet. Utvrdili su i da je od 1970. Milinković boravio na više zagrebačkih adresa, a sa zadnje se odjavio 2014. Milinković, koji je podrijetlom iz Barilovića pokraj  Duge Rese, do prije nekoliko godina živio je u kontejneru u dvorištu  susjeda u istoj zagrebačkoj ulici kao i Katarina Špoljar Furač. Ubrzo se preselio k njoj, no potres je oštetio njezinu kući u Ulici Čret, pa su se zajedno preselili u njezinu vikendicu, u Zagorje.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prokurator
20:23 12.01.2022.

čovjek je stanovao u kontejneru, pa si je osigurao mjesto u kući, pa uz smještaj još i hranu u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije