Natjecanje barista u Osijeku

Odmjerili snage u spravljanju espressa, capuccina i napitaka od kave

Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
Foto: PR FOTO
Natjecanje barista
03.06.2019.
u 16:35
Najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna
Pogledaj originalni članak

Prvo od četiri regionalna natjecanja Julius Meinl Barista Championshipa održano je u petak u osječkom caffe baru Trica. U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom.

Osjetilni suci Anton Vujina i Simeon Milković, tehnički sudac Goran Javorac i glavni sudac, Matija Matijaško imali su pune ruke posla jer su se baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave. Baristi su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka, ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.

- Julius Meinl je međunarodno uspješna tvrtka koja je već više od 150 godina ambasador kulture bečke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno smo ponosni na našu tradiciju i stručnost, a kvalitetna edukacija barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata - istaknuo je Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja vrlo vrijednu nagradu - posjet Svjetskom natjecanju barista 2020. u australskom Melbourneu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

YU
YuBastards
18:47 03.06.2019.

cappuccino novinari, cappuccino.