NA SJEVERU I ISTOKU HRVATSKE

Večeras se očekuje pogoršanje vremena i grmljavina, HT poslao upozorenje: 'Isključite uređaje iz struje'

Foto: Borna Filic/PIXSELL
grmljavina, nevrijeme
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Grmljavina
Foto: Borna Filić/PIXSELL
grmljavina
25.05.2022.
u 11:21
Sutra, u četvrtak, vrijeme će biti djelomice sunčano. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana biti oblačnije, a malo kiše moguće je uglavnom na istoku
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će danas biti sunčano, a ponegdje s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti se poslijepodne i navečer očekuje mjestimice jači razvoj oblaka s kišom i grmljavinom. Lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme izgledni su ponajprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, prema večeri sjeverni, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje i jako jugo. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 26 do 31°C.

Zbog mogućeg nevremena, Hrvatski Telekom obavijestio je svoje korisnike da zaštite svoju opremu. 

– Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – naveli su. 

Prognoza za četvrtak

Sutra, u četvrtak, vrijeme će biti djelomice sunčano. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana biti oblačnije, a malo kiše moguće je uglavnom na istoku. Poslijepodne, ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Istre, mjestimice može biti lokalnih pljuskova i grmljavine, navodi DHMZ.

Vjetar će biti slab, prijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći i ujutro umjerena do jaka bura, drugdje slabo i umjereno jugo, a od sredine dana uz obalu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 30°C.

VIDEO Ovim njemačkim gradom vozi naopaki vlak: Pogledajte kako izgleda!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar nekakav
nekakav
14:41 25.05.2022.

ako isključim wifi, mobitel neće raditi, onda će se žena okrenuti prema meni. dal je to baš nužno da ja trpim? i još nek nestane struje?!

ND
Ne diraj narativ, cenzura čeka
14:33 25.05.2022.

Otkada mi je novi tv stradao preko HT opreme od udara groma isključujem samo svoju opremu od HT-ove, a HT neka se pobrine za svoju opremu. Možda ulože koju kunu u infrastrukturu kada budu ponovo na tone rutera morali promjeniti.

Avatar Jovan    Deribaba
Jovan Deribaba
17:14 25.05.2022.

Požarevac 29 stepeni naveće grmljavina