potresno svjedočanstvo

Novinarka o strahotama u Izjumu: Ovo je gore no što možete zamisliti

Foto: Emmanuelle Chaze/Twitter
Foto: Emmanuelle Chaze/Twitter
Foto: Emmanuelle Chaze/Twitter
Foto: Emmanuelle Chaze/Twitter
17.09.2022.
u 22:48
Uz fotografiju jame obilježene policijskom trakom napisala je "Ovdje su nađeni ostaci 17 ukrajinskih vojnika. Njihova tijela odvezena su na obdukciju, no miris trulećih ljudskih ostataka još je ovdje".
Pogledaj originalni članak

Dopisnica i reporterka Emmanuelle Chaze koja radi za Deutsche Welle i France24 na Twitteru je opisala svoje iskustvo nakon što je posjetila masovnu grobnicu u ukrajinskom Izjumu.

- Upravo sam se vratila iz Izjuma. Gore je no što možete zamisliti. Mogu potvrditi kako je najmanje dio ljudi koji su tamo nedavno zakopani bio mučen i pretrpio nasilne smrti - počela je Chaze svoju ispovjest.

Uz fotografiju jame obilježene policijskom trakom napisala je "Ovdje su nađeni ostaci 17 ukrajinskih vojnika. Njihova tijela odvezena su na obdukciju, no miris trulećih ljudskih ostataka još je ovdje".

Opisala je i jedno tijelo koje je pronađeno u grobnici. Fotografiju je zamaglila, a prije no što ju je opisala navela je da se radi o uznemirujućem sadržaju: "Ovo su ostaci 18-godišnjaka. Ruke su mu bile vezane iza leđa. Dobio je snažan udarac oštrim predmetom u stražnju stranu glave. Mošnje su mu bile zgnječene, a bedra su pokazivala znakove mučenja".

Objavila je i fotografiju vatrogasaca koji su vadili tijela iz jame. - Jedan od njih rekao mi je da će cijela njihova jedinica trebati psihološku podršku nakon ovoga - prenijela je Chaze. - Kada sam htjela pričati sa službenikom iz ureda tužitelja, samo smo se u tišini i šoku gledali, sa suzama u očima - završila je svoje potresno svjedočanstvo.

VIDEO: Ubijeni Stjepan bio je dobri duh mjesta, od njega se opraštaju i suborci: Otišao je naš Lema...

nikad robom

Državni udar uopće nije strašna stvar, ne morate se bojati. Uostalom, zar se niste navikli; pa država vas udara već 30 godina

Po meni, bili su zlokobna kombinacija svega toga; cinici koje nije bilo briga za tuđu patnju, razbojnici koji su odlučili postati kapitalisti, milijunaši, elita i budale koje nije niti najmanje zanimala socijalna ostavština koju će kao teret nasukati na leđa budućih. Ne svojih nasljednika, ni oni neće sa savjestima imati problema i prigrabit će elitizam kao prirodno pravo, nego s generacijama koje će odrastati u sjeni linča, okova i robovskog rada koji će "Ameriku mejk great. Egejn".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

ST
stefj
23:42 17.09.2022.

Interesantno je kako zapad podupire Ukrajinu i kako se zgraža nad zločinima, a kada se to dešavalo kod nas u Hrvatskoj, nikom ništa. I dan danas se negiraju srpski zločini, nije se dozvolila izložba u EU parlamentu vezana uz Vukovar itd... Pa pogledajte neke novine kod nas, koje i dan danas opravdavaju Srbe u napadu na VUkovar i njihove zločine, ne tako davno u Slobodnoj Dalmaciji je bio članak sa čistim lažima kako su Hrvati pobili 50 srpskih obitelji... Ako se sami tako odnosimo i ako je toliko jak utjecaj srpske doktrine u medijima i javnim prostoru kod nas, nije niti čudo što se u EU to niti ne spominje...

ŠA
Šaraf
12:33 18.09.2022.

Ovo je strašno ali Amerika i dalje bombandira u Jemenu i situacija je ista a o tome se ne govori

DR
Draconic5
11:35 18.09.2022.

Itekako možemo zamisliti. Ne samo to, možemo se SJETITI da smo još gore strahote morali svjedočiti gotovo svakodnevno u našoj zemlji, dok ste vi, zapadni novinari, odlučili to ignorirati, dok ste debelim povećalom tražili greške na našoj strani. Ako je to pak odlučio netko umjesto vas, što je vrlo vjerojatno, i dalje ste licemjerna ga mad jer ste šutjeli, i šutite i dalje.