Neće prihvatiti ponudu

Novi natječaj za karlovačko sklonište za pse čeka novi zakon

Foto: Privatni album
Štenci u Utinji
Foto: Privatni album
Štenci u Utinji
Foto: Privatni album
Štenci u Utinji
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
psi šinteraj
07.12.2016.
u 14:31
Očekujemo da će ponuda Veterinarske ambulante iz Pokupskog Cerja biti jednoglasno odbijena, kaže Damir Mandić, predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća
Pogledaj originalni članak

Damir Mandić kao predsjednik Klub HDZ-HSS-HSLS, ali i kao predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća, kazao je da neće podržati odluku gradonačelnika na današnjoj sjednici Gradskog vijeća koji predlaže da brigu o skloništu za pse u iduće četiri godine preuzme Veterinarska ambulanta iz Pokupskog Cerja.

Oni su na natječaju, koji je Grad raspisao u srpnju, dali najpovoljniju ponudu za poslove skloništa za životinje s karlovačkog područja. Prema toj ponudi psi s gradskih ulica bi se, umjesto u Utinju kod Karlovca, vozili u Pokupsko Cerje. To, ali i činjenica da je ambulanta iz druge županije na lošem glasu zbog odnosa prema životinja, najviše je zasmetalo zaštitare životinja pa su tražili da Grad nađe način da odustane od natječaja.

- Predložit ćemo da se ne prihvati niti jedna ponuda za obavljanje poslova skloništa za životinje i očekujemo da to bude prihvaćeno jednoglasno. Natječaj je proveden po propisima i u redu je postupak gradonačelnika da predloži Vijeću ovakvu odluku, no naš stav je da nakon puno razgovora i reakcija zainteresirane javnosti, udruga za zaštitu životinja i naših sugrađana, treba krenuti u novi natječaj. Nakon donošenja novog Zakona o zaštiti životinja, koji nudi i nova rješenja vezana za skloništa za životinje, raspisat ćemo novi natječaj – kazao je D. Mandić. 

Do tada o psima vodi brigu aktualni koncesionar, karlovački CRPK. Nije isključio niti mogućnost gradnje skloništa za pse za sve gradove i općine u županiji.

>>Dodjela-posla-skrbi-o-napustenim-zivotinja-ambulanti-u-pokupskom-cerju-na-dusama-gradskih-vijecnika-iduci-tjedan

>> S ulica smo spasili 13.380 napuštenih životinja, ali novca za nastavak nemamo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.