Rekonstrukcija Vlade

Novi ministri postat će i Mario Banožić te Josip Aladrović

Foto: PIXSELL
Mario Banožić i Josip Aladrović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Mario Banožić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Josip Aladrović
17.07.2019.
u 21:52
Umjesto Marka Pavića, koji će na dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU umjesto smjenjene Gabrijele Žalac, na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava zamijenit će Josip Aladrović, sadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
Pogledaj originalni članak

Mario Banožić Plenkovićev je izbor za novog ministra državne imovine. Banožić je rođen 10. ožujka u Vinkovcima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, nakon čega je radno iskustvo stjecao kao komercijalist u tvrtki Santini, a zatim generalni direktor u San-Ugo-coru. 2008. godine obranio je magistarski rad, a 2010. stekao je zvanje predavača na vukovarskom veleučilištu Lavoslav Ružička.

2013. doktorirao je na temu "Marketing selektivnih oblika turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj". Od 2005. radio je kao suradnik u Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja Vukovarsko-srijemske županije, a na poziciju ministra dolazi s mjesta voditelja Ureda državne uprave u istoj županiji.

Umjesto Marka Pavića, koji će na dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU umjesto smjenjene Gabrijele Žalac, na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava zamijenit će Josip Aladrović, sadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Aladrović je i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije. Budući ministar sin je Marijana Aladrovića, nekadašnjeg požeško-slavonskog župana, sada predsjednika Gradskog vijeća Pleternice i upravitelja podružnice Hrvatskih šuma u Požegi Marijana Aladrovića.

Rođen je 10. ožujka 1985. u požegi, gdje je završio gimnaziju. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je započeo u Croatia osiguranju 2012., kao savjetnik za prodaju korporativnim klijentima, a kroz narednih pet godina napredovao je do pozicije regionalnog direktora za korporativne klijente. S te je pozicije prije dvije godine imenovan za šefa HZMO-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

IV
ivanlovin
22:48 17.07.2019.

Cekaj znaci u RH nema djeteta nekog varioca ili poljoprivrednika koji je dostojan da bude ministar nego od župana mali. Pogledajte taj talent u 5 godina od faksa do ministra. Sad kad pocne prikazivati talent odose nam mirovine na 1000 eura. Pa da tata zupan u Hdz a ujko direktor Janafa HNS. Samo talent se cijeni

NE
nemanatrag
05:56 18.07.2019.

Koliko će njima trebati da operjaju i podebljaju imovinsku karticu?

LI
Linomedo
00:33 18.07.2019.

Ma bravo Plenkoviću! Josip Aladrović? Taj ne zna ništa raditi, niti je ikada radio, ali je guzonjin sin.