ČUDOM PREŽIVIO

Nesreća u Lici: 'Čuo se jak udarac, dijelovi automobila letjeli su pored vlaka'

Foto: Tonči Gabelić
Nesreća u Lici
26.05.2020.
u 15:24
Policija je izvijestila da nema ozlijeđenih osoba
Pogledaj originalni članak

Oko 11,35 sati u Štikadi, na području Općine Lovinac u Lici, na željezničkom pružnom prijelazu na lokalnoj cesti dogodila se prometna nesreća.

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

Putnički vlak je naletio na automobil, no srećom nema ozlijeđenih osoba. PU Ličko- senjska provodi očevid kako bi utvrdili uzroke nesreće.

- U jednom trenutku vožnje, nedaleko od željezničke postaje u Gračacu, čuo se jak udarac i dijelovi automobila letjeli su sa strane vlaka. Dvjestotinjak metara nakon, vlak se uspio zaustaviti. Nasreću nitko nije stradao. Putnici su bili primorani čekati autobus partnera Hrvatskih željeznica nekih sat i pol vremena, a osoblje vlaka cijelo je vrijeme bilo ljubazno. Stvarno su se trudili poštivati propisane mjere zaštite od širenja koronavirusa i nudili su svima pomoć - kazao nam je Tonči, jedan od putnika u vlaku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.