Visoko učilište Algebra:

Ne želimo biti prosječni u više područja, nego u jednom – vrhunski

Foto: Visoko učilište Algebra
Ne želimo biti prosječni u više područja, nego u jednom – vrhunski
02.04.2015.
u 13:30
Visoko učilište Algebra dio je obrazovne grupacije Algebra, koja je prije nekoliko dana proslavila 17. rođendan
Pogledaj originalni članak

Visoko učilište Algebra dio je obrazovne grupacije Algebra, koja je prije nekoliko dana proslavila 17. rođendan, dok su se sami studiji počeli provoditi 2008. godine. Trenutačno na dva preddiplomska i jednom diplomskom studiju studira nešto više od 500 studenata, od čega 270 na sistemskom i programskom inženjerstvu, 130 na multimedijskom računarstvu te 100 na diplomskom studiju primijenjenog računarstva. Na preddiplomskim studijima je otprilike 70 posto redovnih studenata, dok ostali studiraju uz rad, i to u vodećim hrvatskim i međunarodnim tehnološkim tvrtkama, što se pokazalo kao odličan miks. Naime, na ovaj način redovni studenti vrlo brzo dolaze do realnih iskustava i zapošljavaju se prvo na projektima, a potkraj studija i trajno.

– Lani smo, primjerice, upisali nešto više od 190 studenata na prvu godinu naših dvaju preddiplomskih studija, pri čemu je nešto više upisanih bilo na primijenjenom nego na multimedijskom računarstvu. Upis na diplomski studij primijenjenog računarstva nam je u protekle tri generacije razmjerno stabilan i iznosi oko četrdeset upisanih studenata po generaciji. Ove godine planiramo već u rujnu pokrenuti i diplomski studij digitalnog marketinga paralelno s preddiplomskim, zbog velikog pritiska stručnjaka koji već imaju završeno visoko obrazovanje i rade u području marketinga, a žele karijeru usmjeriti prema digitalnim tehnologijama i marketingu – kaže dekan Mislav Balković.

Visoka prolaznost
Ističe da nisu podlegli pritisku i nisu otvarali studije izvan digitalnih tehnologija jer ne žele biti prosječni u svakom, već vrhunski u jednom području. Ovisno o studiju i smjeru, postotak studenata koji diplomiraju u roku (3+1) godina na preddiplomskim studijima u odnosu na broj inicijalno upisanih u rasponu je od 50 posto do 65 posto, a na diplomskoj razini je veća od 85 posto. Osim visokog stupnja prolaznosti, 90 posto Algebrinih diplomanata zapošljava se u struci unutar tri mjeseca od stjecanja diplome.

– To je dijelom i rezultat našeg proaktivnog stava prema poslodavcima – u ovom trenutku imamo sklopljene sporazume o provedbi praktične nastave s više od 60 domaćih i međunarodnih tvrtki koje su konstantno u potrazi za IT kadrom. Dodatno, kroz centar karijera konstantno zaprimamo upite poslodavaca i agencija za zapošljavanje o profilima naših studenata i takvom komunikacijom pomažemo mladima da započnu karijeru – kaže dekan M. Balković.

Algebra dodjeljuje stipendije, a sada studenti mogu birati između tri programa.

Više od 900 bodova
Stipendije za izvrsnost koje pokrivaju 100 posto troška cijelog trogodišnjeg preddiplomskog studija namijenjene su redovitim studentima koji ove godine na državnoj maturi ostvare rezultat od 900 ili više bodova. Osim toga, dostupne su i stipendije iz gospodarskog fonda za izvrsne pristupnike na preddiplomski studij (redovne i izvanredne) u iznosu do ukupno 300.000 kuna godišnje, koje pokrivaju pojedinačne iznose stipendija od 2000 kuna do iznosa pune trogodišnje školarine, 95.046 kn, a dodjeljuju se za studente koji u ovoj školskoj godini upisuju studij prvi put.

Tradicionalno su dostupne i stipendije za studente viših studijskih godina i njihova dodjela i iznos ovisi o rezultatu studija u prethodnoj godini.

Prijavi se na natječaj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:27 02.04.2015.

Pa mis mo vrhunski u nekoliko sfera, recimo privrednom kriminalu, zatim prostituciji, pa pljacki banaka, korupciji itd.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:27 02.04.2015.

moje iskustvo sa algebrom - preko e-maila pošaljem da želim uplatiti termin, napišu da moram to jedino osobno kod njih. dođem kod njih - jedva pronađem gdje su im kancelarije - uzmu podatke sa osobne... i ništa. sve ostane na tome.nisu niti prosječni a kamoli vrhunski.