Sindikati

"Ne bude li referenduma o ZOR-u, znat ćemo ubojito odgovoriti"

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
"Ne bude li referenduma o ZOR-u, znat ćemo ubojito odgovoriti"
19.10.2010.
u 16:40
Sindikati su ogorčeni najavama da bi Ustavni sud mogao odlučiti da nema potrebe za raspisivanjem referenduma.
Pogledaj originalni članak

Sindikalni su čelnici zgroženi najavom da bi Ustavni sud sutra mogao donijeti odluku o tome da nema potrebe za raspisivanjem referenduma o ZOR-u uz navodno obrazloženje da je ionako povučen prijedlog izmjena i dopuna tog zakona.

- Ako to bude tako, bit će to prava katastrofa! To govori da institucije urušavaju razinu političkog i društvenog života u ovoj zemlji. To je manipulativni postupak, Ustavni sud više je puta dokazao da je krojačnica po mjeri - rekao je Vilim Ribić, šef Matice hrvatskih sindikata.

Za Ozrena Matijaševića, šefa HUS-a, već sama najava moguće odluke, kako kaže, oslikava hrvatsko pravosuđe.

- Ako se to dogodi, to će biti lakrdijaška odluka lakrdijaškog tijela. Već sam rekao da da sumnjam da će taj sud donijeti odluku u skladu s Ustavom i zakonom i da će to biti dirigirana odluka. No, sindikati koji su organizirali skupljanje potpisa za referendum znat će ubojito odgovoriti bude li zaista tako - ogorčen je Matijašević koji je bio koordinator pet sindikalnih središnjica koje su skupljale potpise.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

US
user007
17:32 19.10.2010.

hm, ... Pitanje dana : Nije li ustavni Sud trebao donjet samo udluku o tome dal je referndumsko pitanje u skladu s ustavom RH a ne i dal je referendim potreban ( toliko o neovisnom sudstvu )

ŽI
žico
17:41 19.10.2010.

Zanima me tko još sindikatima vjeruje ???????????????

Avatar jovanhovan
jovanhovan
12:33 20.10.2010.

Napokon da i suci donesu jednu pravu i poštenu odluku.