Prosvjed

Natporučnik Kovačević proziva gradske oce za laži i nasilje

Foto: Dragutin Šantoši/VLM
Natporučnik Kovačević proziva gradske oce za laži i nasilje
14.07.2010.
u 17:34
Mijodrag Kovačević, uime tri udruge i zadruge branitelja, Slatinu je oblijepio prosvjednim plakatima na kojima traži odgovore od čelnih ljudi grada.
Pogledaj originalni članak

SLATINA - Kao i proteklih mjeseci, nakon što s gradskom vlašću nije uspio razriješiti spor oko ugovorenog korištenja zemljišnih parcela u prigradskom naselju Bistrica, Mijodrag Kovačević, koordinator Udruge invalida rada Slatina, Udruge osoba s invaliditetom Bistrica, Udruge hrvatskih branitelja Slatina i Zadruge hrvatskih branitelja Kamp Bistrica, jučer je po gradu polijepio plakate s nazivom "Javno pitanje – Imamo pravo znati". U njima na neuobičajen način proziva gradonačelnika Ivana Roštaša (HDZ) i Robertina Repića (HDZ), predsjednika Gradskog vijeća Slatine, da su na Gradskom vijeću govorili poluistine i laži o udrugama te da u ostvarenju svojih zamisli koriste nasilje, a ne pravo i pravnu državu.

- Zašto blokirate gospodarski projekt udruga i zadruge? Zašto nas strašite? Zašto se ponašate nasilnički i obmanjujete javnost? Kakve veze HDZ ima s vašim nasiljem prema nama i zašto ne poslušate premijerku Kosor i ministra Ivića koji vas lijepo savjetuju - piše na plakatu koji je jučer zalijepljen na tridesetak mjesta u užem gradskom središtu. Od Gradskog vijeća Slatine koordinator Kovačević, koji se potpisuje kao natporučnik, imenovan ukazom predsjednika RH broj PA6-248/1-91, od 28. svibnja 1992. godine, traži zaštitu.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš Kovačevićeve prosvjedne plakate naziva pamfletima i tvrdi da je u nastalom sporu oko dodjele zemljišta najmanje sudjelovao od svih.

- Nakon što je struka rekla da se udruge ne može uvesti u posjed dodijeljenog zemljišta, zbog nekih krivotvorina i protivljenja mještana Bistrice, po savjetu ODO-a ponudili smo Kovačeviću na potpis aneks ugovora koji on ne želi potpisati. Sve u vezi sa sporom poslat ćemo Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovar pa neka ono odluči tko je u pravu, kaže gradonačelnik Ivan Roštaš.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.