Likvidacija u Španskom

Narodnjački pjevač osuđen na deset godina zatvora za ubojstvo Stipana Ivića

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Mirko Marić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Mirko Marić suđenje je započeo isprikom
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Mirko Marić
08.06.2018.
u 12:45
Taj križ nosit ću do kraja života. Je li na to utjecao strah, šok, alkohol, droga šećer... Pitat ću se do kraja života - kazao je Marić.
Pogledaj originalni članak

Mirko Marić, četrdesetogodišnji pjevač narodne glazbe, optužen da je lani 7. svibnja u 2,53 ispred kluba Element u zagrebačkom naselju Španskom, pucao u vlasnika kluba, kikboksera Stipana Ivića, ispalivši u njega pet hitaca, od kojih je jedan Ivića pogodio u glavu, nakon pola godine suđenja nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora za ubojstvo.

Mariću je na zagrebačkome Županijskom sudu opozvan uvjet te mu je izrečena jedinstvena kazna od 10 godina i 4 mjeseca zatvora jer je od ranije imao uvjetnu kaznu za nanošenje teške tjelesne ozljede.

- Ispričavam se obitelji Ivić, posebno djeci pokojnog Stipana, ispričavam se i svojoj obitelji, rodbini i prijateljima zbog toga što sam učinio. Žao mi je što je to otišlo toliko daleko - svjedočio je u ožujku Marić dodavši:

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Marić

- Dan prije no što sam pucao na Ivića, išao sam na feštu s prijateljima. prije toga sreo sam jednog prijatelja koji mi je rekao da je dužan neke novce Iviću i da ga je ovaj tražio da me “naštima” na Remizi. Noge su mi se odsjekle. Bio sam izvan sebe. No nisam htio kvariti veselje pa sam otišao na proslavu Đurđevdana kod prijatelja Muhameda Šečića. Popio sam desetak piva, pio sam i vino i viski. Šmrkao sam kokain te sam kasnije zapalio dva jointa kako bi se malo smirio. Nakon fešte otišao sam taksijem do stana, tamo sam si ubrizgao inzulin. Tada mi je sinulo da bi se mogao vidjeti sa Stipanom Ivićem i porazgovarati te izgladiti stvari - kazao je u obrani Marić. 

Dodao je potom da je bio spreman da mu Ivić opali šamar ili dva, a sa sobom je ponio pištolj radi sigurnosti jer je znao da su Ivić te njegova desna ruka Ivan Tolić, naoružani. Do Španskog se dovezao taksijem. 

- Sjećam se samo pucnjeva koje stalno sanjam, sve ostalo mi je prazno. Vjerujte mi da mi je teško s tim živjeti. Taj križ nosit ću do kraja života. Je li na to utjecao strah, šok, alkohol, droga šećer... Pitat ću se do kraja života - kazao je Marić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

TH
thekurcula
12:59 08.06.2018.

Meni se čini da su se tu pobili "socijalno istovjetni". Ja da sam država ne bih se puno mešao. Sve dok ih ne ostane malo, onih najjačih. E onda ih srediti za uvek.

CA
car099
13:20 08.06.2018.

mislim da je u ovom slučaju ubijeni dobio što je zaslužio - naime piše da je prethodno prijetio osuđenom, premlaćivao i sl.

LI
liliZG
13:06 08.06.2018.

pa to je ko u Rusiji, mislim na onu tetu koja je zakopala prvog muža u vrt, a vi ste mislili da je VL krivo prepisao, ... očito je tako i kod nas, .. upucaš ga pet puta i dobiš 10 godina.