Novi ugovor

Napuštene životinje iz Slatine zbrinjavaju se u skloništu u Virovitici

Foto: GettyImages
Foto: GettyImages
08.08.2018.
u 22:28
Ugovor s Veterinarskom stanicom Beli Manastri raskinut je radi nepravilnosti koje je u njihovom skloništu utvrdila veterinarska stanica, kažu u Gradu Slatini
Pogledaj originalni članak

Grad Slatina nakon nepune dvije godine raskinuo je ugovor za provođenje komunalne djelatnosti skloništa za životinje potpisan s Veterinarskom stanicom Beli Manastir d.o.o.

Napuštene životinje od 1. srpnja zbrinjavaju se u Skloništu za životinje u Virovitici, a prema ugovoru koji je Slatina potpisala s trgovačkim društvom Feliks d.o.o. Na naš upit kao prvi razlog raskida ugovora s Belim Manastirom Grad navodi obavijest Službe veterinarske inspekcije prema kojoj su saznali da su utvrđene veće nepravilnosti u Skloništu za nezbrinute i izgubljene životinje Veterinarske stanice Beli Manastir.

– Zbog toga je zabranjeno daljnje primanje životinja u navedeno sklonište, što znači da je Veterinarska stanica beli Manastir prestala obavljati ugovorene komunalne poslove skloništa za životinje koje joj je Grad do tada uredno plaćao – odgovara Marin Kokorić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine. Dodaje kako, uz ove nepravilnosti, Veterinarska stanica nije ispoštivala ni rokove gradnje skloništa u Slatini, prema kojima je do kraja 2017. sklonište trebalo biti izgrađeno, a 2018. registrirano i otvoreno.

– S obzirom da radovi na gradnji skloništa nisu ni započeli, postalo je očito da Veterinarska stanica Beli Manastir d.o.o. ne može ispuniti svoju ugovornu obvezu stavljanja u funkciju skloništa do kraja 2018. godine – ističe u svom odgovoru pročelnik.

Novi ugovor potpisan je na četiri godine, a njime se Feliks d.o.o. obvezuje zbrinuti napuštene pse i mačke iz Slatine i 14 prigradskih naselja. Ugovor obuhvaća sakupljanje, prijevoz, smještaj, označavanje, kastraciju, veterinarsku zaštitu, traženje vlasnika te udomljavanje pronađenih životinja. S gradskih ulica isto društvo zbrinjava i ranjene i bolesne životinje, i to u roku četiri sata od primljene dojave da je takva životinja pronađena. U skloništu se mora osigurati smještaj za 75 životinja godišnje, a svaka životinja mora se smjestiti najkasnije 24 sata od prijave ovlaštene osobe. Cijena ugovora je 330.000 kuna godišnje.

Ostaje jedino nejasno je li u tu cijenu uključen i smještaj onih pasa koje vlasnici ne žele preuzeti iz skloništa. U ugovoru stoji da se ti psi po nalogu komunalnog redara mogu smjestiti u isto, a ubrajaju se u broj pasa za koje sklonište mora osigurati smještaj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.