Akcija spašavanja

Na dva penjača na Velebitu pala je odlomljena stijena, teško su ozlijeđeni

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Velika potraga HGSS-a za Josipom Cindrićem u studenom 2016.
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Velika potraga HGSS-a za Josipom Cindrićem u studenom 2016.
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Velika potraga HGSS-a za Josipom Cindrićem u studenom 2016.
14.10.2017.
u 20:16
HGSS Gospić sudjelovao je u akciji spašavanja penjača na području Dabarskih kukova. Ozlijeđeni su zaprimljeni u Općoj bolnici Gospić gdje su ostali na liječenju.
Pogledaj originalni članak

Na Dabarskim kukovima na srednjem Velebitu dvoje penjača iz planinarske škole zagrebačkog Planinarskog društva "Željezničar" teško su stradali, ali im je, zahvaljujući akciji Hrvatske gorske službe spašavanja, brzo pružena pomoć.

U akciji je sudjelovalo 12 spasilaca, a njihov voditelj, Mario Šaban, rekao je Hini da je akcija bila zahtjevna. Naime, na grupu penjača pala je odlomljena stijena i pogodila dvoje koji su ostali ozlijeđeni na teško pristupačnoj stijeni.

 

"Poziv u pomoć primili smo u 17 sati, a u 18,10 žena je već bila u kolima hitne pomoći, a sat kasnije i muškarac. Oboje su teško ozlijeđeni, ali se nadamo brzom oporavku. Mogu reći da su naši spašavatelji vrlo uspješno i brzo odradili tešku akciju stijenskog spašavanja", rekao je Šaban. Ozlijeđeni su zaprimljeni u Općoj bolnici Gospić gdje su ostali na liječenju.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HO
homofob
05:21 15.10.2017.

Cemu izlagati opasnosti zivote onih koji bi sada trebali spasavati te praznoglavce! Znali si da se upustaju u opasnu avanturu, dokazali su sebi i drugima da su bili hrabri ili samo blentavi i tu se price mora zavrsiti! Bjeloglavi supovi, ugrozema vrsta, imaju pravu na zivot a ovakovi su njihova prirodna hrana. Zasto otimati hranu iz kljunova velicanstvenih ptica!?!?