Zlostavljao dječake

U Vatikanu zbog pedofilije uhićen bivši apostolski nuncij

Foto: screenshot/youtube
U Vatikanu zbog pedofilije uhićen bivši apostolski nuncij
23.09.2014.
u 22:10
Wesolowski je odlazio u Santo Domingu u četvrt prostitucije i tamo plaćao sa od 1,5 do 7 eura dječake od 8 do 12 godina da pred njime masturbiraju
Pogledaj originalni članak

U Vatikanu je zbog pedofilije uhićen bivši apostolski nuncij Jozef Wesolowski (66). Vatikanski žandari uhitili su Wesolowskog na inicijativu pape Franje, a nakon što su sudski organi utvrdili njegovu krivnju, potvrdio je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Papa nije htio da se tako težak i osjetljiv slučaj odugovlači, već je reagirao strogo.

Mons. Wesolowski već je dobio kanonsku kaznu smanjivanjem njegova klerikalnog statusa, a večeras je uhićen pod optužbom da je zlostavljao maloljetnu djecu dok je bio nuncijem u Dominikanskoj Republici. Trenutno je u kućnom pritvoru u Vatikanu. Wesolowskoga je prošle godine prijavio kardinal Nicolás de Jesús López Rodríguez (76), nadbiskup u Santo Domingu, pa ga je Papa u rujnu opozvao s dužnosti.

Plaćao dječake da pred njim masturbiraju

Vatikan je u siječnju odbio izručiti Poljskoj tada još nadbiskupa Wesolowskoga navodeći da je on vatikanski državljanin, a Vatikan ne izručuje svoje državljane. Kongregacija za nauk vjere oduzela mu je u lipnju biskupski i svećenički čin zbog nedostojnosti. Prema pisanju južnolatinskih listova, Wesolowski je odlazio u Santo Domingu u četvrt prostitucije i ondje plaćao od 1,5 do 7 eura dječacima od 8 do 12 godina da pred njime masturbiraju.

Protiv bivšeg nuncija pokrenut je kazneni postupak zbog "teških čina zlostavljanja maloljetnika za vrijeme službe u Dominikanskoj Republici", objasnio je otac Lombardi. To je prvi put da se u Vatikanu zatvara jednog visokog dužnosnika zbog pedofilije. Do uhićenja je došlo na preporuku Pape Franje.

>>Poljski biskup bit će uhićen zbog pedofilije

>>Papa Franjo: Neka nitko ne upotrebljava Boga kao štit za svoje napade

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

Avatar vitez
vitez
23:21 23.09.2014.

Papa Franjo uvodi red

SU
suncesmokvemaslina
22:31 23.09.2014.

zatvor

Avatar Croa Croica
Croa Croica
00:21 24.09.2014.

FUJ smeca pedofilska