TRGOVINA LJUDSKOM BIJEDOM

Na Macelju ušli u Hrvatsku, potrpali ilegalce u kombi bez zraka, bježali policiji i sletjeli i kanal

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Na Macelju ušli u Hrvatsku, potrpali ilegalce u kombi bez zraka, bježali policiji i sletjeli i kanal
05.07.2021.
u 07:51
Nije priopćeno koliko je imigranata bilo u kombiju te je li itko od njih ozlijeđen.
Pogledaj originalni članak

Za krijumčarenje ljudi sumnjiče se 47-godišnjak i 24-godišnjak koji su zbog toga ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Sumnja se da su njih dvojica  30. lipnja 2021., prema ranijem zajedničkom dogovoru u 3,50 na graničnom prijelazu Macelj ušli u  Hrvatsku.

Bili su u kombiju  Opel Vivaro, a plan im je bio da na određenoj lokaciji pokupe ilegalne imigrante radi krijumčarenje. Te  nesretnike, uglavnom iz Bangladeša i Pakistana, pokupili su na točno neutvrđenom mjestu. Ne vodeći računa o njihovoj sigurnosti, u tovarni prostor kombi vozila koji nije bio namijenjen za prijevoz osoba te je bio bez ugrađenih sigurnosnih elemenata, otvora ili uređaja za dovod zraka, smjestili nesretne ilegalce koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku. Kombijem su potom krenuli autocestom A3 prema zapadu, gdje su ih u 6.20, kada su došli do prometnog čvora  Križ, pokušali zaustaviti policajci.

Davali su im zvučne i svjetlosne signale da zaustave vozilo, na što su se oni oglušili. Počeli su bježati policiji te su na kraju  kombijem sletjeli u  u odvodni kanal gdje su uhićeni uz upotrebu sredstava prisile. Nije priopćeno koliko je imigranata bilo u kombiju te je li itko od njih ozlijeđen.

Što se tiče 47-godišnjaka i 24-godišnjaka, njima je sudac istrage Županijskog suda u Velikoj  Gorici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
10:44 05.07.2021.

Nesretnike odmah utrpati u autobus i vratiti odakle su došli pa da budu opet sretni

LA
lajh1985
08:38 05.07.2021.

Preuzeli im posao :)