KOD NEKIH SU VEĆ DUGO U UPOTREBI

Na Hreliću spremno dočekali Euro, no neki se bune da su cijene porasle: 'Dosta je poskupjelo, nije isto kako pričaju'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Prodavači na Hreliću pripremaju se za euro
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Prodavači na Hreliću pripremaju se za euro
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Prodavači na Hreliću pripremaju se za euro
05.01.2023.
u 15:01
Prodavač Mato rekao je kako se plaća i u eurima i u kunama. I Miroslav kaže da su i jedna i druga valuta u opticaju te da se i dalje cjenka oko cijena.
Pogledaj originalni članak

Euro je na zagrebačkom Hreliću već odavno uveden pa su tamošnji trgovci spremni dočekali njegovo službeno uvođenje. Cijene rabljene odjeće, raznih predmeta i starina ovdje nisu višestruko porasle, no neki tvrde da su više nego prije uvođenja nove valute.

- Kod mene su euri već dugo u upotrebi, godinama bio sam u Njemačkoj, radio sam gore, pa nije mi to strano više, rekao je prodavač Pero. 

- Teško je, ljudi se privikavaju na to i računanje je problem, rekao je Jordan za HRT.

Prodavač Mato rekao je kako se plaća i u eurima i u kunama. I Miroslav kaže da su i jedna i druga valuta u opticaju te da se i dalje cjenka oko cijena.

Josip pak kaže kako cijene nisu iste kao i prije.

- Dosta je poskupjelo, nije isto kako pričaju, nije isto, dosta je poskupjelo - rekao je Josip. Njegovu priču potvrđuje i kupac Mladen.

- Kažu ovi prodavači da je poskupio ulaz od tržnice, pa onda je i nafta poskupila, pa su i oni s tržnice zbog toga digli cijene - rekao je Mladen.

Prodavačica Suzana kaže kako je prije mjesečna karta za ulaz s kombijem bila 500 kuna, a sada je 76 eura. Kada bi se to preračunalo to je poskupljenje za gotovo 10 eura, no i dnevna je karta za trgovce poskupjela s 10 na 15 kuna- stoga koja malo viša cijena ne treba čuditi, piše HRT.

Tko više zarađuje? Ovo su prosječne plaće hrvatskih obitelji i u zemljama u našem susjedstvu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BR
Brankko
11:15 05.01.2023.

Zašto veliko slovo za naziv novca, "Euro"?! To je mjerna jedinica. Nismo pisali "Kuna", "Marka", "Dolar", "Lira"... Valjda bi najNEpismeniji napisali "on je visok dva Metra", "kupio sam dvije Kile krumpira", "popio sam Litru vina", "stan ima šezdeset Kvadrata", "napravio sam sto Koraka do tamo"...

LA
lajh1985
16:44 05.01.2023.

Ova sva tri bicikla sa slike treba samo odlozit na Hrelicu ili prodat pod staro zeljezo

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
15:57 05.01.2023.

Na Hreliću spremno dočekali Euro, no neki se kune da su cijene domoljubno porasle: 'Dosta je poskupjelo, nije isto kako domoljubni pričaju jer pravi hrvati žele zaraditi a obićni domoljubni hrvati će to uz Boga i domoljublje platiti.