UMALO JE UMRO

Muškarac ispričao iskustvo nakon što mu je prestalo kucati srce: 'Bio sam odvojen od tijela'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Muškarac ispričao iskustvo nakon što mu je prestalo kucati srce: 'Bio sam odvojen od tijela'
24.03.2023.
u 13:19
Britanac Kevin Hill ispričao je svoje iskustvo kada mu je u bolnici u Derbyju prestalo kucati srce, uslijed teške bolesti s kojom se mjesecima borio
Pogledaj originalni članak

Odgovor na pitanje što nam se događa nakon smrti, koje se svatko barem jednom u životu zapitao, pokušao je ponuditi 55-godišnji muškarac koji je podijelio svoje iskustvo sa smrti. Naime, Kevina Hilla spasili su liječnici kada mu je srce prestalo kucati u bolnici u britanskom Derbyju.

Ranije je bio hospitaliziran zbog problema sa srcem, a u međuvremenu je izgubio 65 kilograma nakon čega mu se razvila i bubrežna bolest. Mjesecima se borio s ovim problemom, da bi mu jednog dana srce potpuno prestalo kucati na nekoliko minuta, nakon čega su ga liječnici uspjeli spasiti, prenosi Daily Mail

- Znao sam da krvarim, znao sam da je opasno. Djelatnici su stalno dolazili kako bi mi zaustavili krvarenje. I onda sam znao da sam umro, bio sam odvojen od svoga tijela. Nisam gledao na svoje tijelo odozgora, ali sam bio odvojen od njega. Osjećao sam se kao da sam na miru, bio sam svjestan svega što se događa, ali sam bio na miru - ispričao je Hill.

VIDEO: Muškarac ispričao iskustvo nakon što mu je prestalo kucati srce: 'Bio sam odvojen od tijela'

Nakon toga je usnuo te se probudio - nazad u svom tijelu. - Kada sam se probudio sam shvatio da nije bilo vrijeme da umrem. Zbog situacije sam promijenio svoje prioritete. Kada sam izašao iz bolnice, situacija u obitelji se drastično promijenila. Postao sam puno otporniji, znao sam da se mogu vratiti na početno stanje - dodao je. 

Hill se nakon nekog vremena gotovo u potpunosti oporavio te se trenutno nalazi kod kuće, sa svojom suprugom Camille. - U zadnjim sam stadijima oporavka. Još osjetim bol u desnoj nozi, ali to nije ni približno kako je prije bilo. Stupanj boli ranije je bio 100 od 10, a sad je tek 4 - objasnio je Hill, kojeg su liječnici prozvali 'čudom od pacijenta'.

>> VIDEO Temperature danas i preko 23, ali stiže nova promjena vremena

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ID
ivo.dzinic
18:38 24.03.2023.

Ovaj englez malo serucka. Ja sam u Zagrebu nakon operacije isto imao zbog tromba i plućne embolije zastoj srca. Ne znam koliko sam bio odsutan ali nema tu nikakvog odvajanja tijela i svijetlosti. Samo užasna bol, mrak i ničega se ne sjećaš u međuvremenu dok te doktori ne vrate u život.

DU
Deleted user
15:59 24.03.2023.

Hmm... ne znam baš... Nisam stručnjak na tom polju, no osobno mišljenje na tu temu, svakako imam. Naime, nakon smrti je isto kao i prije rođenja. A ovakve sličice s vremena na vrijeme, mogle bi biti da mozak nije u cijelosti mrtav i da mu određeni dio radi izazivajući upravo ovakve, ili slične misli-snove, ili štogod već. Naglasak je na "možda".