akcija U ZAGREBU

Motociklisti i biciklisti oprez! Ovog vikenda bit ćete pod posebnim nadzorom policije

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Motociklisti i biciklisti oprez! Ovog vikenda bit ćete pod posebnim nadzorom policije
23.08.2019.
u 14:39
Sankcionirat će se i prekršaji poput parkiranja vozila po biciklističkim površinama, kao i kretanje motocikala po biciklističkim trakama.
Pogledaj originalni članak

Svi vozači vozila na dva kotača ovog će petka i subote biti pod povećanim nadzorom. Zagrebačka policija najavila je Akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala čiji je cilj povećanje razine sigurnosti u prometu, kao i sprječavanje najtežih prometnih prekršaja povezanih s ovim vozačima.

Posebna će se pažnja obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, ali i upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu.

Nadzirat će se i biciklisti, tj. učestali prekršaji poput vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti.

Istovremeno, sankcionirat će se i prekršaji poput parkiranja vozila po biciklističkim površinama, kao i kretanje motocikala po biciklističkim trakama.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DD
dr dragon
04:53 24.08.2019.

Onda ja idem autom na posao!?

AN
Antidominium
18:44 23.08.2019.

Tko poznaje Borongajsku cestu zna da mu je bolje voziti se po nogostupu od Vukomerca do Kolarove gdje ima jako malo pješaka. Cesta je ravna i vozi se jako brzo i po život je opasno voziti se biciklom po kolniku. Kada bih bio kažnjen, onda bih iz ,,dišpeta" vozio i kada ne idem na posao pa neka me onda policija kazni. Ja u tom slučaju kažnjavam stotine vozila koji moraju voziti desetak na sat.