NE BEZ ODOBRENJA

MORH upozorava vlasnike dronova da poštuju pravila korištenja

Foto: Borna Filić/PIXSELL
MORH upozorava vlasnike dronova da poštuju pravila korištenja
18.06.2019.
u 15:28
Napominju da je apsolutno zabranjeno koristiti dronove u blizini djelovanja zračnih protupožarnih snaga
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske uputilo je apel vlasnicima bespilotnih letjelica, odnosno dronova, da se strogo drže pravila korištenja sukladno zakonskoj proceduri.

Napominju da svako korištenje takvih letjelica bez odobrenja može uzrokovati rušenje zrakoplova i dovesti u pitanje živote pilota i članova posade te živote drugih ljudi.

Pozivaju na puno i dosljedno poštivanje pravila korištenja dronova te upozoravaju na zabranu korištenja dronova u blizini djelovanja zračnih protupožarnih snaga kako ne bi ugrozili sigurnost letačkih posada i živote drugih ljudi.

Izraelski dronovi u Hrvatskoj

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:18 18.06.2019.

ali ako vam se pokvari dron možete ga popraviti kod krstičevićevih suradnika naravno uz malu naknadu...