pomicanje datuma

Mogući termin za školske ekskurzije i špica sezone

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Ilustracija
20.04.2020.
u 18:02
Alternativni termini mogu biti u ovoj i sljedećoj školskoj godini kao i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na raspoložive smještajne kapacitete i skraćeni period godine u kojem se školska putovanja mogu realizirati
Pogledaj originalni članak

Velika većina škola i visokoškolskih ustanova prihvatila je sugestiju ministarstava obrazovanja i turizma da planirana putovanja, bez poništavanja javnih natječaja i raspisivanja novih, jednostavno prebace za vrijeme kad prestanu izvanredne okolnosti izazvane koronavirusom. Ravnatelji školskih ustanova su u dogovoru s roditeljima već započeli konkretne razgovore s agencijama oko novih termina, javljaju iz Udruge hrvatskih putničkih agencija.  

“Alternativni termini mogu biti u ovoj i sljedećoj školskoj godini kao i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na raspoložive smještajne kapacitete i skraćeni period godine u kojem se školska putovanja mogu realizirati s obzirom na trenutnu situaciju i prognoze. Navedeno podazumijeva termine koji dosad nisu bili uobičajeni, na primjer realizaciju škole u prirodi na početku 5. razreda osnovne škole ili, na primjer, realizaciju maturalne ekskurzije tijekom glavne turističke sezone”, stoji u priopćenju UHPA-e.

Za putnike koji ne private izmijenjeni datum novac nije izgubljen. Ali, nije ostao na računu turističke agencije već je proslijeđen hotelu, aviokompaniji, prijevozniku i ostalim pružateljima usluga unutar ugovorenog paket aranžmana. Stoga, na povrat novca morat će pričekati istek zakonskog roka od 180 plus 14 dana nakon što prestanu trenutne posebne okolnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar film
film
20:04 20.04.2020.

...ekskurzija...Radmila....