Zbog kontejnera

Ministarstvo oštro odgovorilo Domovinskom pokretu: Parazitirate na sijanju panike i straha

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Prekopa: Vojska postavlja kontejnere za privremeni smještaj nastradalih u potresu
03.01.2021.
u 23:38
Ministarstvo je to navelo reagirajući na tvrdnje Domovinskog pokreta o dostupnosti i raspoređenosti kontejnera pozivajući se na neslužbene, ali visoke povjerljive izvore.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja prozvalo je u nedjelju Domovinski pokret da "svjesno i zlonamjerno širi neistine i laži" tvrdnjama da su kontejneri iz robnih zaliha postavljeni uz zelenu granicu, umjesto da se koriste na potresom stradalom području.

Ministarstvo je to navelo reagirajući na tvrdnje Domovinskog pokreta o dostupnosti i raspoređenosti kontejnera pozivajući se na neslužbene, ali visoke povjerljive izvore.

"Važno je osvijestiti kako u ovim trenutcima u kojima se cijela Hrvatska, ali i dijaspora ujedinila u zajedničkom projektu solidarnosti prema onima koji su teško pogođeni potresom, postoji manjina koja svjesno i zlonamjerno širi neistine i laži, i to s najviše političke razine, koja bi trebala biti najupućenija, najodgovornija i najsavjesnija", poručili su iz Ministarstva gospodarstva.

Priopćenje Domovinskog pokreta nazvali su eklatantnim primjerom pokušaja manipulacije i širenja straha u kojem se još pozivaju i na nekakve "povjerljive" izvore koji su, eto, baš njima odlučili otkriti gdje su nestali kontejneri.

Video - Iz Austrije stigle mobilne kućice za stanovnike Petrinje i Gline

 

Iz Ministarstva gospodarstva napomenuli su da su čak i čelnici Domovinskog pokreta imali priliku vidjeti kontejnere ispred bolnica i domova zdravlja jer je njih 201 upućeno za pomoć zdravstvenom sustavu u borbi protiv koronavirusa, 77 ih je još uvijek u funkciji smještaja u Zagrebu i okolici, a posljednjih dana 21 kontejner je upućen na područje Petrinje, Gline i Siska.

Potrebe stradalog stanovništva su velike i neizmjernom solidarnošću te koordinacijom niza organizacija i pojedinaca dolazi se do dodatnih mobilnih stambenih jedinica te će uskoro svi imati privremeni smještaj, izvijestili su iz Ministarstva.

Poručili su i da politikantstvo i izmišljanje vijesti iz navodnih provjerenih izvora ne padaju na pamet marljivoj i suosjećajnoj većini – institucijama, udrugama, volonterima, navijačkim skupinama, medijima, dijaspori i svima ostalima koji se trude osigurati pomoć na terenu.

"Ovakve ideje imaju oni koji parazitiraju na sijanju panike i straha. To je njihova politička agenda i jedino što mogu ponuditi hrvatskim građanima, dok je naš zadatak omogućiti da svi stradali u Petrinji, Sisku i Glini čim prije imaju obnovljen i siguran dom", zaključuju iz Ministarstva gospodarstva u priopćenju.

Domovinski pokret priopćio je ranije u nedjelju kako je iz neslužbenih, ali visokih povjerljivih izvora doznao da su kontejneri iz robnih zaliha postavljeni uz zelenu granicu, umjesto da se koriste na potresom stradalom području te su pozvali Vladu da odgovori gdje su to nestali kontejneri iz Gunje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 86

Avatar nosac
nosac
00:24 04.01.2021.

banda kraddezeovska opet bez srama ovo govori nakon što su iskoristili smrti ljudi i paniku radi korone da se dobiju izbori i nakon što i sad usred tragedije općinama gdje je hdz daju više love, sramite se!!!!!

OR
Orilogorilo
01:02 04.01.2021.

Ovim ostrim napadom se samo zeli prikriti da su drzavne rezerve prazne, civilna zastita ne funkcionira. Cast izuzetcima, hgss, vatrogascima i vojsci. Mupu je bitnije hvatati psovace uvrijedenog brojaca krvnih zrnaca, ne go brazilce u pljackaskim pohodima. Navijaci, i gradani su to sve ogolili, pa je panika.

BO
Boltt
00:59 04.01.2021.

Parazitirate na sijanju panike i straha- ovo je upravo ono na čemu hdz -sdss drži neistavnu većinu.