reakcije

Ministarstvo branitelja i HSP osudili istup V. Stanimirovića

Foto: Robert Belošević/Pixsell
Ministarstvo branitelja i HSP osudili istup V. Stanimirovića
08.11.2010.
u 10:43
Vukovarski HSP najoštrije osuđuje Stanimirovićeve izjave koje ocjenjuju govorom mržnje te traže da podnese ostavku
Pogledaj originalni članak

Najnovije izjave predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića kako rat u Vukovaru nisu započeli Srbi i da su na Ovčari ubijeni vojnici, a ne ranjenici i civili rezultirale su  brojnim reagiranjima. Tako u priopćenju za javnost vukovarski HSP najoštrije osuđuje Stanimirovićeve izjave koje ocjenjuju govorom mržnje te traže da podnese ostavku.

>>Stanimirović: Srbi nisu počeli rat! D. Kosor: To je protiv pomirbe

 - Zar nije degutantno da to govori čovjek koji je slavio pad bolnice kao posljednjeg ustaškog bastiona? Čovjek koji je zajedno s Hadžićem posljednji bio u vukovarskoj bolnici, nakon čega se svima gubi svaki trag? Zar Ženevska konvencija ne štiti sve zarobljenike, pa čak i one preobučene u ranjenike? Zahtijevamo da Vojislav Stanimirović podnese ostavku na mjesto predsjednika SDSS-a, a da državno odvjetništvo konačno rasvijetli ulogu Vojislava Stanimirovića u Domovinskom ratu, stoji u priopćenju HSP-a.

Izjave čelnika SDSS-a osudio je i HSP dr. Ante Starčević navodeći da ovakvim izjavama čelni čovjek SDSS-a očigledno ne želi prihvatiti činjenično stanje da su srpske paravojne postrojbe i JNA Vukovar sravnile sa zemljom.

- Smatramo da se ovakvim izjavama samo produbljuje netrpeljivost između hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Gradu Vukovaru.

Nakon ovih izjava mi u HSP-u dr. Ante Starčević više nismo iznenađeni zašto do današnjeg dana čelni ljudi vukovarskog SDSS-a nisu sudjelovali u „Koloni sjećanja“ na žrtve Vukovara. Sukladno tomu nisu nikad izrazili ispriku za sve zločine koje su srpske paravojne postrojbe učinile tijekom 1991. godine na području Vukovara, navode iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 83

NA
new age
14:12 08.11.2010.

a zasto to smece nije u hagu?

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
00:40 09.11.2010.

Ovo je jos jedan dokaz da Josipovic SRLJA U GUSTU MAGLU !!! Josipovic j neposlusan jer nasilno Srlja u pomirdbu Srba i Hrvata dok nijevrijeme . Ova pomirdba Srba i Hrvata je momentalno potrbna Srbiji i EU a ne Hrvatskoj i njenom Narodu. Pomirdba dolazi onda kad su ti narodi spremni za pomirdbu a ne kad to neome pase i odgovara za neke interese.

RO
RollingStones
14:18 08.11.2010.

kurcula Ti se stvarno pravis blesav. Sluzio sam JNA u Titogradu i Beogradu, sreo sam samo dva hrvatska oficira za godinu i pol. Hebala te JNA, bolje reci Srpska Narodna Armija.