PRESUDA NJEMAČKOG SUDA

Milka izgubila bitku na sudu: Samo jedan brend smije biti kvadratnog oblika

Foto: Alexander Blum/DPA/PIXSELL
Milka izgubila bitku na sudu: Samo jedan brend smije biti kvadratnog oblika
23.07.2020.
u 15:22
"Za nas kvadratni oblik čokolade posjeduje istu vrijednost kao i ljubičasta boja omota za konkurenciju", kažu u Ritteru
Pogledaj originalni članak

Čokolada Ritter jedina je koja se u Njemačkoj smije prodavati u karakterističnom kvadratnom obliku, odlučio je u četvrtak njemački vrhovni sud odbivši tužbu konkurencije. Sud smatra da kvadratni oblik čokolada Ritter Sport nije samo plod funkcionalnosti, nego i kreativnog oblikovanja.

"Za ostale proizvođače čokolada nije presudno da svoje proizvode nude u kvadratnom obliku", stoji u presudi.

Time je odbijena tužba tvrtke Mondelez, proizvođača čokolada Milka. Konačnom presudom okončan je desetogodišnja pravna bitka u kojoj je Milka tražila da se ukine ekskluzivno pravo Rittera na takav oblik čokolade. 

"Sretni smo da je i u budućnosti osigurana zaštita naše marke koju njegujemo već desetljećima", priopćila je tvrtka Alfred Ritter iz Waldenbucha pored Stuttgarta. "Za nas kvadratni oblik čokolade posjeduje istu vrijednost kao i ljubičasta boja omota za konkurenciju", dodaju u Ritteru.

Ritter Sport osnovan je 1912., a kvadratni oblik dizajniran je 1932. kada je suosnivačica Clara Ritter odlučila da čokoladice moraju, bez da puknu, stati u svaki džep jakne.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Matrix5
01:39 24.07.2020.

Ritter-Milka 1:0😃