Tolerantnost i razumijevanje

Milanović i Jandroković uputili božićne čestitke pravoslavnim vjernicima

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović sazvao je konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Gordan Jandroković održao konferenciju za medije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Jandroković ugostio kancelara Republike Austrije, Karla Nehammera
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović sazvao je konferenciju za medije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Milanović sudjelovao na sjednici Ekonomskog savjeta Predsjednika Republike Hrvatske na temu: EU i Hrvatska
06.01.2023.
u 12:50
"Suočen s brojnim izazovima, svijet u kojem živimo uistinu je potrebit mira. Na to nas ovog Božića iznimno snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda", istaknuo je predsjednik Sabora
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u petak čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj ističe da je Božića povod za okupljanje obitelji, ali i prilika da se pokaže dobrota prema drugim ljudima.

"Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića povod je za okupljanje obitelji i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumijevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima. Uz želju da Božić svima koji slave bude ispunjen obiteljskom radošću, zdravljem i mirom, izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči", istaknuo je u čestitci Milanović, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

"Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti", dodao je, "moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom. Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi", naveo je u čestitci pravoslavnim vjernicima predsjednik Milanović.

Čestitku je uputio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, u kojoj ističe kako je svijetu uistinu potrebit mira na "što nas ovog Božića snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda".

"U ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno upućujem iskrene čestitke svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru. Želim da vam blagdan Kristova rođenja donese obilje Božjeg blagoslova, a vaša srca i domove ispuni mirom, nadom i ljubavlju, kako biste ga u krugu svojih najmilijih mogli dostojno proslaviti. Mir Božji – Hristos se rodi!", naveo je u čestitci Jandroković, priopćeno je iz Hrvatskog sabora. 

"Suočen s brojnim izazovima, svijet u kojem živimo uistinu je potrebit mira. Na to nas ovog Božića iznimno snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda", istaknuo je predsjednik Sabora, dodavši: "Pozvani smo stoga nastaviti ulagati napore za postizanje i očuvanje mira, ali i pomicati granice vlastite solidarnosti".

"Neka ovaj Božić svim kršćanima u Hrvatskoj osobito ojača volju za pomoć bližnjemu u potrebi. Neka nas ujedno sve zajedno potakne da, u snažnijem uzajamnom uvažavanju, toleranciji i razumijevanju, budemo pripravniji raditi na općem boljitku našeg društva. Čestit vam i blagoslovljen Božić", stoji u čestitci predsjednika Sabora Jandrokovića pravoslavnim vjernicima.

Video - EU priprema novu direktivu za vozače, neki će posebno loše proći

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
13:32 06.01.2023.

nisu oni ka i mi u njima vire ni...

Avatar Dragovit
Dragovit
13:35 06.01.2023.

Mojim makedonskim prijateljima želim sretan Badnjak i dolazeći Božić. Večniot Bog sleze i vo Deva se vseli. Svet, Svet, Svet si i Presvet Gospodi. Carot na site i Gospod, dojde Adam da go preobrazi. Svet, Svet, Svet si i Presvet Gospodi ... .

PR
principjelannotsdp
18:22 06.01.2023.

Kremljenko Milanče.