DIJETE SE OPORAVLJA

Memorijalni Centar Domovinskog rata: Pregledan je prostor Javne ustanove, nije pronađena niti jedna zmija

Foto: Branimir Bradarić
Zmija ugrizla dječaka
Foto: Branimir Bradarić
Zmija ugrizla dječaka
Foto: Branimir Bradarić
Zmija ugrizla dječaka
04.08.2022.
u 13:06
Članovi Udruge Zmijolovac su pozvali i oca djeteta koji je prijavio slučaj te je i on nazočio pregledu terena. Ukazano mjesto, kao i cjelokupan prostor Javne ustanove, temeljito je pregledan od strane navedene udruge te nije pronađena niti jedna zmija, što potvrđuje i službeno izvješće o interventnom pregledu – navode iz Centra.
Pogledaj originalni članak

Dan nakon što je Večernji list objavio priču o ugrizu zmije unutar Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru priopćenjem za javnost oglasio se i sam Centar navodeći kako je Javna ustanova na prijavljeni incident reagirala promptno i prema svim pravilima, tražeći intervenciju od službi i institucija koje su za to nadležne odmah po dobivanju informacija o istima.

Napominju kako je obavijest o tome da je zmija ugrizla dijete na prostorima vanjskih izložbenih postava Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar poslana od strane oca djeteta tek u ponedjeljak, 1. kolovoza, odnosno dva dana nakon njihovog posjeta centru.

-Iako zaštitarska služba na ulazu u centar ni dežurni djelatnik nisu imali informaciju o bilo kakvom incidentu, niti je isti toga dana zabilježen, Javna ustanova je odmah po zaprimanju obavijesti kontaktirala Udrugu za zaštitu životinja Zmijolovac, koja je nadležna postupati u ovakvim situacijama, te je dogovoren pregled cjelokupnog prostora, vanjskih i unutarnjih eksponata, te preventivno posipanje repelentom, za 3. kolovoza rano ujutro. Članovi Udruge Zmijolovac su pozvali i oca djeteta koji je prijavio slučaj te je i on nazočio pregledu terena. Ukazano mjesto, kao i cjelokupan prostor Javne ustanove, temeljito je pregledan od strane navedene udruge te nije pronađena niti jedna zmija, što potvrđuje i službeno izvješće o interventnom pregledu – navode iz Centra.

Dodaju i kako prema informacijama kojima Centar raspolaže nije potvrđeno da se radi o ugrizu otrovnice te da je stoga neodgovorno širiti neprovjerene informacije kao i da je provjeru takvih navoda potrebno zatražiti od mjerodavnih institucija.

- Izražavamo žaljenje što je dijete doživjelo traumu, u stalnom smo i izravnom kontaktu s bolnicom u koju je dječak bio zaprimljen te nam je potvrđeno da je otpušten kući i da se dobro oporavlja. Naš centar godišnje prosječno posjeti više od 50.000 posjetitelja, od kojih su većina upravo djeca te posebnu pažnju i brigu pridajemo sigurnosti djece i iznimno urednom i redovnom održavanju okoliša – navodi se u priopćenju Centra.

VIDEO: Dron snimio požar na Žitnjaku

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.