REMETIO JAVNI RED I MIR

Sve završilo na sudu: Marko (32) urinirao u parku, a zatekli su ga policajci

Foto: Zoe Sarlija/POSEBNA PONUDA
Sve završilo na sudu: Marko (32) urinirao u parku, a zatekli su ga policajci
04.12.2022.
u 15:19
Proglašen je krivim jer je “urinirao unutar parka, dakle što je na javnom mjestu vrijeđao moralne osjećaje građana”.
Pogledaj originalni članak

Muškarac Marko (32) remetio je javni red i mir tako da je 27. kolovoza u 2.35 sati zatečen kako urinira unutar parka Stara Trešnjevka u Zagrebu. Nakon druženja s prijateljima u kafiću, u parku je obavio malu nuždu, a zatekli su ga policajci. Cijeli je slučaj završio na sudu. 

- Priznajem da sam pišao u žbunju parka za pse, ali nije bilo građana oko mene koji bi me vidjeli, kako tvrdi policija. Vraćao sam se s nogometa, pa se zadržao s prijateljima i popio par piva, i da ne vozim krenuo sam pješke kući. Putem sam, eto morao obaviti malu nuždu - branio se pred sutkinjom, prenosi Danica

Policija je protiv njega izdala prekršajni nalog s novčanom kaznom, no on je uložio prigovor pa je sve završilo na sudu. Proglašen je krivim jer je “urinirao unutar parka, dakle što je na javnom mjestu vrijeđao moralne osjećaje građana”. Počinio je prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što je zapriječena kazna od 50 do 200 njemačkih maraka ili do 30 dana zatvora. Sutkinja mu je izrekla opomenu te ga nije novčano kaznila. Ipak, on mora platiti 300 kuna troškova prekršajnog postupka.

- Sud je vodio računa o postupanju okrivljenika, njegovoj krivnji i prouzročenoj posljedici te je olakotnim cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost i iskreno priznanje. Stoga je, prema ocjeni suda, opomena primjerena počinjenom prekršaju i stupnju odgovornosti počinitelja, smatrajući da će se svrha postići i ovakvom vrstom prijekora - naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.

Na presudu prekršajne sutkinje, 32-godišnjak, zaposlen kao inženjer, može se žaliti u roku od osam dana nakon što dobije pisanu presudu.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

VO
volimnju
20:48 04.12.2022.

sramota za policiju

R1
rio_10000
19:03 04.12.2022.

ma u zatvor odmah s probisvjetom....Čak i psi obavljaju nuždu u tom parku ali gradjani ako ih stisne mogu zavšiti i u zatvoru...Znači,psi imaju više prava nego gradjani...bilo bi smješno da nije žalosno...

VI
vidum
23:26 04.12.2022.

Demokracija. Nikad se po ljudskim pravima nećemo ni približiti onome što smo imali u bivšoj državi protiv koje sam se borio. Donose se nakaradni zakoni sa samo jednim ciljem. Natjerati narod na slijepu pokornost, i pretvoriti ljude u ovce. A onda možeš što hoćeš.