Umro Gabrijel Bebić

Saraga o smrti dječaka (9) u Splitu: Tko god se ovako razboli, može umrijeti

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Marijan Saraga
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Marijan Saraga
15.12.2018.
u 08:09
Radilo se o vrlo opasnoj kombinaciji virusa i bakterije. Sepsa je inače stanje koje može izazvati smrt u samo nekoliko sati.
Pogledaj originalni članak

Prema neslužbenim, no vrlo pouzdanim informacijama, iz nalaza brisa nosa i grla Gabrijela Bebića, devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića, koji je u utorak preminuo u KBC-u Split od sepse, dokazano je postojanje virusa H1N1, odnosno virusa gripe A, piše Slobodna Dalmacija. 

- Dijete je u izuzetno teškom stanju opasnom po život, priključen na respirator dopremljen iz Metkovića u KBC Split. Odmah je smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja djece (JILD) i napravili smo apsolutno, u medicinskom smislu sve što smo mogli, no nažalost mu nismo mogli spasiti život. Radilo se o multiorganskom zatajenju. Moram napomenuti da tko god se ovako razboli kao mali devetogodišnjak iz Metkovića može umrijeti. Njega je nažalost "napao" virus i bakterija i vrlo vjerojatno je virus uradio put bakteriji koja je napala cijeli organizam, kazuje nam prof. dr. Marjan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Radilo se o vrlo opasnoj kombinaciji virusa i bakterije. Sepsa je inače stanje koje može izazvati smrt u samo nekoliko sati. Kod fudroajantne sepse, odnosno tzv. brze sepse koja ide strahovito brzo teško se organizam može obraniti.

Pogledajte i video Epidemiolog Kruno Sokol o sezoni gripe

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

MA
Maky2507
08:58 15.12.2018.

Normalno da moze umrijeti svatko od takvog virusa, ali doktore ovdje nema ni rijeci o tome da je dijete tjedan dana prije smrti dolazilo kod svog lijecnika i taj lijecnik nije poduzeo nista cak mu ni krvnu sliku nisu izvadili. Nego rekli da je gripa i da lezi kuci i da ce proci.

DU
Deleted user
09:52 15.12.2018.

Tko god izađe na cestu, može umrijeti nivo argumenta. Zato ste tu vi velecijenjeni doktore da takve stvari smanjite na minimum. Kako ste Bandiću prepoznali sve simptome doduše druge bolesti, al jednako opasne na vrijeme ?

Avatar StevoHorvat
StevoHorvat
09:05 15.12.2018.

I ne samo to, druže doktor. U Ervackoj tko god plati, može dobiti diplomu.