Sestra starice:

'Ležala je u lokvi krvi s razbijenom glavom, a stan je ispremetan'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ocevid,mrtva starica,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ocevid,mrtva starica,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ocevid,mrtva starica,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ocevid,mrtva starica,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ocevid,mrtva starica,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ocevid,mrtva starica,portal (1)
16.05.2013.
u 11:42
Marija I. (74) pronađena je mrtva danas ujutro u svom prizemnom stanu u Boškovićevoj ulici u samom središtu Zagreba.
Pogledaj originalni članak

Marija I. (74) pronađena je mrtva danas ujutro u svom prizemnom stanu u Boškovićevoj ulici u samom središtu Zagreba. Našla ju je njezina sestra Vera F., koju je oko 9.30 sati dočekao stravičan prizor.

Živjela je sama

Mrtvo tijelo razbijene glave ležalo je u lokvi krvi na podu dnevnog boravka, stan je bio potpuno ispremetan, odjeća je bila pobacana iz ormara. Sat vremena prije toga nesretnica je bila živa. Po svemu sudeći radi se o ubojstvu iako policija za sada to ne želi potvrditi već slučaj tretira kao sumnjivu smrt.

– Rano ujutro još prije sedam sati moj zet došao je po nju da je odvede izvaditi krv u ambulantu u Runjaninovu ulicu gdje sam ja već čekala sa brojem za šalter u ruci kako bi što prije došla na red. U njezin stan u Boškovićevoj vratili smo se već u osam sati kada me zamolila da odem do placa kupiti ćevape i neke namirnice. Dala mi je i ključ od stana da mi poslije ne mora otvarati vrata jer je bila bolesna i slaba. Imala je rak dojke i to u četvrtom stupnju, a slomila je i bedrenu kost. Nije me bilo sat, najviše sat i pol vremena, a kada sam se vratila i otvorila vrata vidjela sam je da leži na podu s velikom ranom na glavi. Netko ju je udario s nekim predmetom. Taj mi je prizor stalno sada pred očima. Tako sam vrištala da su me valjda svi susjedi čuli. Prvo sam nazvala Hitnu pomoć, a zatim policiju – priča kroz suze njezina potresena sestra.

Vrata stana, tvrdi, nisu bila razbijena tako da se pretpostavlja da je Marija I. ili sama pustila počinitelja u stan ili je ubojica ušao kroz moguće otvoren prozor s ceste, no za to je malo malo vjerojatno budući da su prozori stana okrenuti na prometnu ulicu, tzv. zeleni val pa je svatko mogao vidjeti osobu koja bi se na taj način ušuljala.

Vera F. kaže ne zna je li što odneseno iz rasturenog stana, a policija kao i obično šuti. Službeno u PUZ-u nisu potvrdili da se radi o ubojstvu već za sada, barem za javnost slučaj tretiraju kao sumnjivu smrt. Čak i da je počinitelj uzeo nešto iz trosobnog stana od sedamdesetak metara kvadratnih nije se puno usrećio jer Marija I. nije imala vrijednih stvari. Barem to tvrdi Vera F., koja kaže da je njezina sestra domaćica živjela od 2900 kuna mirovine supruga koji je preminuo prije trinaest godina. Kćer kojoj je također presudio rak, Marija I. pokopala je prije pet godina. Od tada za nju brine nećakinja, sestra i ostala obitelj tako da je svaki dan netko obilazio i pomagao.

– Živjela je skromno, bila je jako izdržljiva, nikada se ni na što nije žalila, pa čak ni na bolest koja je već bila u zadnjoj fazi – otkrila je sestra. Iako je jedan susjed rekao da je Marija I. do prije dvije, tri godine iznajmljivala sobe nekim radnicima, sestra to opovrgava.

Nije puno pričala

– To nije istina, mi bi znali da je to radila jer je svaki dan netko od od nas bio kod nje – rekla je Vera F.

Zadnja dva mjeseca Marija I. svakodnevno je odlazila na kavu u kafić neladeko njezine zgrade. Uvijek je bila sama, samo bi popila napitak i otišla, nije previše pričala jedino se požalila, kažu u tom kafiću, na svog nesuđenog zeta. Njezina pokojna kćer živjela je sa dvadesetak godina starijim muškarcem s kojim se Marija I. poslije navodno svađala oko nekretnine. Obitelj Marije I. pak to opovrgava.

 >>Pronašli mrtvo tijelo žene kod Pazina. Sumnja se na nasilnu smrt

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.