poriče krivnju 


Legao uz tijelo i nazvao sestru: Ubio sam Ljerku

Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Legao uz tijelo i nazvao sestru: Ubio sam Ljerku
05.06.2013.
u 07:38
Pošizio sam jer je zvala dečka i policiju. Oteo sam joj mobitel i ubo je, kazao je Petar Mikuš
Pogledaj originalni članak

Petar Mikuš ležao je na balkonu uz beživotno tijelo bivše supruge Ljerke Stanković Mikuš. Razgovarao je na mobitel u drugoj ruci držeći kuhinjski nož.

– Seko, oprosti, ubio sam Ljerku – rekao je sestri 7. studenoga prošle godine u Osijeku oko 15.30 sati.

“Tražio miran razgovor”

Zatekla ga je tako i policija. Nakon što je izbo nesretnu ženu, pokušao je presuditi i sebi, a zatim je, ozlijeđen, otišao u sobu po telefon.

– Stan je bio u neredu, stvari razbacane posvud. Policajac ga je pitao zašto je to učinio, a on je odgovorio: “Zbog ljubomore” – kazao je Tomislav Tomas iz Hitne pomoći. Mikuš je u utorak na sudu izjavio da se ne smatra krivim. Razveli su se tri godine prije i bili su, tvrde svjedoci, u prijateljskim odnosima. Imaju sina od 13 i kćer od 16 godina. Žena je od rujna bila u ljubavnoj vezi sa Zoranom Vargom, a sve troje radili su u istom lancu pekarnica.

– Poslao joj je na Sve svete poruku kako je još voli – ustvrdio je Varga u istrazi. Mikuš se brani da je bivšu suprugu ubio na mah.

– Tražio sam samo miran razgovor i da Varga ne stanuje s njima jer mi kći zato spava na podu, stan je mali – rekao je. Posvadili su se, a Ljerka ga je, tvrdi, izvrijeđala.

– Govorila mi je da sam kockar, prevarant, pokvaren, da se bavim drogom i da joj neću određivati kako će živjeti – izjavio je. Izašla je na balkon kako bi nazvala Vargu i policiju.

– Pošizio sam, oteo joj mobitel i ubo je. Klonula je mrtva pa sam se pokušao ubiti – rekao je. Ljerka je, prema njegovoj priči, zaključala vrata kada je ušao u stan. No, bunt ključeva nađen je u njegovu džepu. Usto, psihijatru je priznao da je zaključao vrata kako ona ne bi mogla pobjeći.

Htio je svezati majicom

Ljerkina je odjeća, pa čak i rublje, bila isječena. Mikuš je bio u potkošulji.

– Svukao sam majicu kako bih zavezao Ljerku jer sam se htio ubiti, a da one ne može zvati pomoć – rekao je. Prijetio joj je toga popodneva i da će izgubiti djecu. Ubojica je bio u afektu. No, bio je svjestan svojih postupaka, iako smanjeno.

>>Nasmrt nožem izbo bivšu suprugu jer je našla novog partnera

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.