Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozadina tragedije

Nasmrt nožem izbo bivšu suprugu jer je našla novog partnera

'08.11.2012., Osijek - Razgovor sa obitelji ubijene samohrane majke, koju je iz ljubomore ubio bivsi muz. Presnimke privatnih obiteljskih fotografija.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
08.11.2012.
u 20:30

Pokušao se ubiti: 
Osumnjičeni Pero Mikuš (46) prevezen je u KBC Osijek i izvan je životne opasnosti

Svoju bivšu suprugu Ljerku Stanković Mikuš (35) na smrt je, kako se sumnja, nožem izbo Pero Mikuš (46), a potom je i sebi pokušao oduzeti život.

Stravičan zločin dogodio se u srijedu poslije podne oko 15.30 sati u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Ondje je nesretna žena živjela u unajmljenom stanu sa svoje dvoje maloljetne djece, koja su u trenutku zločina bila u školi. Na tu su se adresu, kažu susjedi, doselili prije dva mjeseca, stoga o njima ne znaju puno.

Opisali su je tek kao pristojnu i dragu ženu.

Do krvavog sukoba između bivših supružnika došlo je nakon vike i lomljave koja se, kako su opisali očevici, čula iz stana. Policija je dolaskom na mjesto zločina zatekla mrtvu 35-godišnjakinju i ozlijeđenog 46-godišnjaka.

– Ne zna se motiv ubojstva. Kriminalistička istraga još traje – kratko je rekao Marko Ćaleta, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Osumnjičeni je prevezen u KBC Osijek na Odjel intenzivne njege i izvan je životne opasnosti.

Viđali se na poslu

Ispred roditeljske kuće ubijene žene u Čepinu jučer je gorjela svijeća. Shrvani roditelji jedva su susprezali suze.

– Kći i njezin bivši suprug nisu bili u svađi. Komunicirali su preko djece koja su išla kod njega, redovito ga posjećivala. Kći nije onamo odlazila. Rastavljeni su tri godine. Od tada više nisu ni živjeli zajedno. On je bio kod svoje majke, a ona u svom stanu. Viđali su se na poslu jer su radili u istoj firmi. No, on je bio ljubomoran jer je kći našla drugoga. Zato joj se htio osvetiti, pa joj je posljednjih dana preko mobitela slao prijeteće SMS poruke – jecajući je rekla Ana, shrvana majka ubijene 35-godišnjakinje.

O sadržaju poruka, dodala je, ne zna puno. U stan do kćerinih stvari ne može jer ga je zapečatila policija. Crveni mobitel policija je pronašla ispod stana u kojem je počinjen krvavi zločin. Policiju je pozvala jedna od susjeda iz druge zgrade u Strossmayerovoj, koja je ugledala muškarca i ženu na balkonu.

Mislila je da je riječ o tučnjavi. Prema riječima očevidaca, u jednom su trenutku bivši supružnici okrvavljeni ispuzali na balkon.

Ostalo dvoje djece

– Koliko znam, kći je bila u stanu. On je došao gore, pokucao je na vrata i ona ih je otvorila. Nakon toga je odjednom na nju nasrnuo, zgrabio nož i izbo je. Nazvao je potom svoju majku i rekao što je učinio. I onda je pokušao ubiti sebe – zaplakala je Ana, majka ubijene žene iza koje je ostalo dvoje maloljetne djece koja pohađaju sedmi i prvi razred srednje škole.

>>Zločin u Osijeku: Nasmrt izbo ženu, majku dvoje maloljetne djece

Komentara 38

DE
denderi
20:47 08.11.2012.

da se istinski htio ubiti učinio bi to ali to je samo gluma za prikrivanje svoga zločina

Avatar abakus
abakus
20:58 08.11.2012.

Jezivo... Jadna djeca...

OB
-obrisani-
22:24 08.11.2012.

dosta tuzno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije